avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot solicita o hotarare care sa tina loc de act ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot solicita o hotarare care sa tina loc de act autentic pentru un imobil cu sarcini notate la cartea funciara

Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a unui apartament a expirat din cauza unei sarcini la Cartea Funciara . O cale de atac ar fi aceasta hotarare care sa tina loc de act autentic dar situatia este cel putin delicata din cauza acestei sarcini ( o alta hotarare care sa tina loc de act autentic pentru niste pretentii ale unui tert asupra promitentei vanzatoare) . Am depus plangere penala pentru inselaciune . Dar nu as vrea sa renunt la imobil. Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Ciurea Cristina , utilizator 19:01, 17 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, numai daca sunt intrunite cerintele imperative ale legii pentru a opera transferul dreptului de proprietate ( detinerea cadastrului,a intabularii ), altminteri, actiunea e respinsa.

In subsidiar, solicitati instantei de judecata rezolutiunea antecontractului, cu repunerea partilor in situatia anterioara, cerand avansul remis ,ori dublul acestuia.


Din cele expuse, deja exista o hotarare care atesta transferul dreptului de proprietate.


Raportati-va la avansul remis.

Cealalta hotarare menita sa tina loc de act autentic,ca sarcina a tertului izvoraste din intentia acestuia de a recupera investitiile in imobil si foarte probabil se va admite in parte. Totodata blocheaza tranzactia intre mine si vanzator. Dublul sumei este foarte greu de obtinut din cauza faptului ca aceasta creanta nu este certa. Hotararea care sa tina loc de act autentic are premise de concretizare in cazul unui refuz nejustificat din partea vanzatorului...dar acesta vrea si poate justifica de ce nu vinde...
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
aqua regia, utilizator
Mergeti la un avocat pentru o consultatie juridica, speta este complexa si nu veti primi un raspuns pe forum.
In acest caz, exista neindoielnic o culpa a promitentului vanzator pentru neincheierea contractului de vanzare-cumparare. Trebuie analizat in ce conditii a fost incheiat primul act de vanzare-cumparare pentru a vedea daca mai exista o sansa sa incheiati contractul de vanzare –cumparare sau va trebui sa solicitati doar plata de despagubiri.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nefinalizare la termen HCPC HCPC Buna ziua, Am vrut sa cumparam casa la cheie. Am semnat un precontract pt o casa in construcite, termenul de finalizare fiind 30 septembire, insa baietii se ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)
Reziliere precontract vanzare-cumparare buna ziua! am facut un ... mireaandreiiustin mireaandreiiustin Reziliere precontract vanzare-cumparare Buna ziua! Am facut un precontract in care eu sunt vanzatorul iar la clauzele de reziliere, eu ma oblig \"sa restituim ... (vezi toată discuția)