Am si eu o intrebare va rog, am contactat un broker de asigurare pentru o asigurare de locuinta si am primit 2 oferte Groupama si Generali.In aceste contracte suprafata utila(desfasurata) difera de ce scrie in contractul de vanzare-cumparare sau in schita apartamentului.Cei de la Groupama au scris 41,76mp si cei de la Generali 35 mp in contractul de vanzare cumparare scrie 34,80 mp utili.Este normal asa ceva?Daca am o dauna totala si trebuie sa duc copii ale actele de la casa si apare ceva diferit fata de contract mai primesc despagubiri?Va Multumesc pentru raspunsuri.
Din punct de vedere tehnic, suprafata utila a unui apartament, cuprinde suprafetele tuturor camerelor acestuia, inclusiv bai, bucatarii, spatii de depozitare si holuri, dar fara suprafetele balcoanelor si ale peretilor interiori si exteriori.
In ceea ce priveste suprafata desfasurata a unui apartament, aceasta se compune din suma tuturor suprafetelor utile la care se adauga suprafetele balcoanelor si logiilor, cele ale peretilor exteriori si interiori, dar si cotele indivize comune(uscatorii, spalatorii, casa liftului, casa scarii)”.
Asigurati-va ca la Groupama pe oferta scrie: suprafata desfasurata, iar astfel, asigurarea poate fi incheiată fara griji!