avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Suprafata utila din contracte difera de ce scrie in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Suprafata utila din contracte difera de ce scrie in contractul de vanzare cumparare al locuintei.

Am si eu o intrebare va rog, am contactat un broker de asigurare pentru o asigurare de locuinta si am primit 2 oferte Groupama si Generali.In aceste contracte suprafata utila(desfasurata) difera de ce scrie in contractul de vanzare-cumparare sau in schita apartamentului.Cei de la Groupama au scris 41,76mp si cei de la Generali 35 mp in contractul de vanzare cumparare scrie 34,80 mp utili.Este normal asa ceva?Daca am o dauna totala si trebuie sa duc copii ale actele de la casa si apare ceva diferit fata de contract mai primesc despagubiri?Va Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 14:52, 23 August 2019
Poate au gresit cand au redactat documentul. Spuneti-le despre acest fapt si vor trece suprafata care apare in actul de proprietate si in schite
Din punct de vedere tehnic, suprafata utila a unui apartament, cuprinde suprafetele tuturor camerelor acestuia, inclusiv bai, bucatarii, spatii de depozitare si holuri, dar fara suprafetele balcoanelor si ale peretilor interiori si exteriori.

In ceea ce priveste suprafata desfasurata a unui apartament, aceasta se compune din suma tuturor suprafetelor utile la care se adauga suprafetele balcoanelor si logiilor, cele ale peretilor exteriori si interiori, dar si cotele indivize comune(uscatorii, spalatorii, casa liftului, casa scarii)”.

Asigurati-va ca la Groupama pe oferta scrie: suprafata desfasurata, iar astfel, asigurarea poate fi incheiată fara griji!

În caz de daună, se despăgubește!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)
Prima casa - calcul supafata utila NLaurentiu NLaurentiu Buna Am si eu o intrebare, vreau sa imi cumpar un apartament prin prima casa si mi sa spus ca se calculeaza suprafata utila. Intrebarea mea este: Cum se ... (vezi toată discuția)
Ce cpi se percepe pt boxa in subsol? DAE219 DAE219 Proprietar de apartament, am cumparat ulterior o boxa de la dezvoltator in subsolul blocului achiziționata cu act notarial, cadastru, intabulare. Ce taxe ... (vezi toată discuția)