avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce CPI se percepe pt boxa in subsol?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce CPI se percepe pt boxa in subsol?

Proprietar de apartament, am cumparat ulterior o boxa de la dezvoltator in subsolul blocului achiziționata cu act notarial, cadastru, intabulare. Ce taxe /sau nu se pot percepe de către Asociatie sau ce CPI in plus fata de apartament, ținând cont ca in CPI intra anumite cheltuieli care nu se regăsesc in subsol unde se afla respectiva boxa ( contract Curatenie, plata mentenanței liftului( liftul nu ajunge in subsol), curent lift, iluminat apa ...)?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
DAE219, utilizator
Cel mai recent răspuns: diablo , utilizator 17:52, 18 Octombrie 2021
CPI e doar un raport intre suprafata utila a proprietatii dvs si suma tuturor suprafetelor utile din acel condominiu, nu are treaba cu liftul, energia, iluminatul etc.
Daca ati marit suprafata utila a proprietatii vi se mareste si CPI.
Din punct de vedere tehnic, suprafata utila a unei proprietati individuale, cuprinde suprafetele tuturor camerelor apartamentului, inclusiv bai, bucatarii, spatii de depozitare si holuri, dar fara suprafetele balcoanelor si ale peretilor interiori si exteriori. V-ati adaugat un alt spatiu de depozitare.
latka, utilizator
Mulțumesc ! Asta am înțeles!
Dar toate plățile mentenanța lift, energie lift, electricitate, Curatenie, apa,... se fac lucind in calcul CPI, adică implicit vor mai mari datorită acestei boxe? Toate plățile sunt direct proporționale CPI, cu cât CPI este mai mare cu atât sumele de plata vor fi mai mari?

latka a scris:

CPI e doar un raport intre suprafata utila a proprietatii dvs si suma tuturor suprafetelor utile din acel condominiu, nu are treaba cu liftul, energia, iluminatul etc.
Daca ati marit suprafata utila a proprietatii vi se mareste si CPI.
Din punct de vedere tehnic, suprafata utila a unei proprietati individuale, cuprinde suprafetele tuturor camerelor apartamentului, inclusiv bai, bucatarii, spatii de depozitare si holuri, dar fara suprafetele balcoanelor si ale peretilor interiori si exteriori. V-ati adaugat un alt spatiu de depozitare.

DAE219, utilizator
Ați înțeles corect, numai ca nu toate plățile se fac direct proporțional cu CPI. Art. 85 din legea 196 /2018 detaliază acest lucru, celelalte articole de la capitolul respectiv arata care sunt celelalte tipuri de cheltuieli.

latka a scris:

Ați înțeles corect, numai ca nu toate plățile se fac direct proporțional cu CPI. Art. 85 din legea 196 /2018 detaliază acest lucru, celelalte articole de la capitolul respectiv arata care sunt celelalte tipuri de cheltuieli.

Daca am si garaj aceasta trebuie si el luat in calculul CPI ? Multumesc
doctorATU, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca face parte din condominiu, acolo va "depozitati" masina.

Alte discuții în legătură

Prima casa - calcul supafata utila NLaurentiu NLaurentiu Buna Am si eu o intrebare, vreau sa imi cumpar un apartament prin prima casa si mi sa spus ca se calculeaza suprafata utila. Intrebarea mea este: Cum se ... (vezi toată discuția)
Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)
Supraf utila - boxa filip01 filip01 Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf ... (vezi toată discuția)