avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce CPI se percepe pt boxa in subsol?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce CPI se percepe pt boxa in subsol?

Proprietar de apartament, am cumparat ulterior o boxa de la dezvoltator in subsolul blocului achiziționata cu act notarial, cadastru, intabulare. Ce taxe /sau nu se pot percepe de către Asociatie sau ce CPI in plus fata de apartament, ținând cont ca in CPI intra anumite cheltuieli care nu se regăsesc in subsol unde se afla respectiva boxa ( contract Curatenie, plata mentenanței liftului( liftul nu ajunge in subsol), curent lift, iluminat apa ...)?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
DAE219, utilizator
Cel mai recent răspuns: diablo , utilizator 17:52, 18 Octombrie 2021

latka a scris:

Da, daca face parte din condominiu, acolo va "depozitati" masina.

Am inteles. La apartament cu gradina la parter se pune si gradina?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu intra nici balcoanele, logiile, terasele.

latka a scris:

Nu, nu intra nici balcoanele, logiile, terasele.

Ma bucur ca nu este asa, cu toate ca acolo imi “depozitez” flori, ghivece, dulapul cu scule de gradina, balansoarul, sezlongurile...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:

Da, daca face parte din condominiu, acolo va "depozitati" masina.

Ciudat, pe topicul acesta: "www.avocatnet.ro/forum/discutie_728044/CPI-Garaj.html" spuneti ca:

Nici boxa, nici garajul nu sunt spatii de locuit, deci nu au cum fi adăugate la suprafața utila, pentru calculul CPI. E un abuz în asociația unde se intimpla asa ceva.

Pai ori e abuz , ori nu e...

Suprafață construită pe locuință, prevăzută în tabelul B, este suma suprafețelor utile ale încăperilor, logiilor, balcoanelor, precum și a cotei-părți din suprafețele părților comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea și evacuarea deșeurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adaugă suprafața aferentă pereților interiori și exteriori ai locuinței; în cazul încălzirii cu combustibil solid, se adaugă suprafața aferentă sobelor și cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafețele aferente boxelor de la subsol și ale garajelor care pot fi prevăzute distinct.

[ link extern ]
- la rubrica Nota
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
diablo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - calcul supafata utila NLaurentiu NLaurentiu Buna Am si eu o intrebare, vreau sa imi cumpar un apartament prin prima casa si mi sa spus ca se calculeaza suprafata utila. Intrebarea mea este: Cum se ... (vezi toată discuția)
Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)
Cpi garaj Masid Masid Buna ziua,sunt locatarul unui bloc de apartamente si detin un garaj la subsol pentru care platesc CPI la intretinere la fel ca si apartamentul,2,8 +2.Mentionez ... (vezi toată discuția)