avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... URGENT - Contestare contraventie si pagube civile CFR ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

URGENT - Contestare contraventie si pagube civile CFR pentru bilet

Buna ziua!

Am calatorit cu trenul urcand de la o statie fara casa de bilete cu copiii mei care aveau bilet (dus-intors). M-am urcat si l-am cautat pe controlor ca sa iau bilet (asa e regula pt statii fara case de bilete), l-am gasit in tren la statia urmatoare (dupa aprox. 5 min.) si el a inceput sa faca scandal, a sustinut ca m-am urcat de fapt de la statia cu case de bilete (urmatoarea).

I-am cerut sa vina sa discute cu copiii mei, sa ii confirme dar tot o tinea pe a lui, ca m-am urcat la urmatoarea statie si nu am vrut sa iau bilet. Mi-a zis sa iau bilet la suprataxa, i-am zis ca nu mi se pare corect, de vreme ce am respectat regulile si i-au confirmat martorii. Atunci mi-a cerut buletinul, mi-a luat datele si mi-a dat amenda contraventionala de 250 de lei si in plus solicita despagubiri civile de 338 de lei!!! I-am zis ca ii dau si 8 lei desi nu e corect, dar sa ma lase in pace. Nu a vrut si a scris in continuare. Ajungand in Bucuresti (statia finala), am vorbit cu impegatul despre situatie si dansul a zis ca rezolva el si mi-a cerut 8 lei contravaloarea biletului sa ii duca controlorului de tren. I-am dat si am crezut ca s-a rezolvat, chiar daca nu era corect.

Dupa 2 sapt, am primit prin posta procesul verbal cu amenda si solicitari de despagubiri si nu mi-a venit sa cred!!! Se pare ca nu a anulat procesul verbal. Scrie ca nu a vrut niciun martor sa semneze, tocmai pentru ca nu era adevarat ce sustinea.

Pot contesta amenda in 15 zile? La judecatorie ? Pot aduce martorii si sa ma folosesc de procesul verbal unde scrie clar ca martorii nu au vrut sa semneze pt ce a scris el? Sa solicit sa citeze si impegatul care a luat cei 8 lei pt bilet?

Trebuie sa platesc taxa de timbru? Ce acte trebuie sa duc la judecatorie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
dserban, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa timbru contraventie si pagube civile dserban dserban Buna ziua! Am calatorit cu trenul urcand de la o statie fara casa de bilete cu copiii mei care aveau bilet (dus-intors). M-am urcat si l-am cautat pe ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)
Amendă stb bună ziua, azi am întâmpinat o problemă cu cei ... Maria0710 Maria0710 Amendă STB Bună ziua, Azi am întâmpinat o problemă cu cei de la Control STB. De dimineață, grăbită în drum spre serviciu, fiind peste stradă ... (vezi toată discuția)