avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru contraventie si pagube civile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru contraventie si pagube civile

Buna ziua!

Am calatorit cu trenul urcand de la o statie fara casa de bilete cu copiii mei care aveau bilet (dus-intors). M-am urcat si l-am cautat pe controlor ca sa iau bilet (asa e regula pt statii fara case de bilete), l-am gasit in tren la statia urmatoare (dupa aprox. 5 min.) si el a inceput sa faca scandal, a sustinut ca m-am urcat de fapt de la statia cu case de bilete (urmatoarea).

I-am cerut sa vina sa discute cu copiii mei, sa ii confirme dar tot o tinea pe a lui, ca m-am urcat la urmatoarea statie si nu am vrut sa iau bilet. Mi-a zis sa iau bilet la suprataxa, i-am zis ca nu mi se pare corect, de vreme ce am respectat regulile si i-au confirmat martorii. Atunci mi-a cerut buletinul, mi-a luat datele si mi-a dat amenda contraventionala de 250 de lei si in plus solicita despagubiri civile de 338 de lei!!! I-am zis ca ii dau si 8 lei desi nu e corect, dar sa ma lase in pace. Nu a vrut si a scris in continuare. Ajungand in Bucuresti (statia finala), am vorbit cu impegatul despre situatie si dansul a zis ca rezolva el si mi-a cerut 8 lei contravaloarea biletului sa ii duca controlorului de tren. I-am dat si am crezut ca s-a rezolvat, chiar daca nu era corect.

Dupa 2 sapt, am primit prin posta procesul verbal cu amenda si solicitari de despagubiri si nu mi-a venit sa cred!!! Se pare ca nu a anulat procesul verbal. Scrie ca nu a vrut niciun martor sa semneze, tocmai pentru ca nu era adevarat ce sustinea.

Pot contesta amenda in 15 zile? La judecatorie ? Pot aduce martorii si sa ma folosesc de procesul verbal unde scrie clar ca martorii nu au vrut sa semneze pt ce a scris el? Sa solicit sa citeze si impegatul care a luat cei 8 lei pt bilet?

Trebuie sa platesc taxa de timbru? Unde? Ce acte trebuie sa duc la judecatorie?
Buna ziua,
Da, contestati la judecatorie. Depuneti procesul verbal primit si indicati 2 martori cu nume si prenume pentru a fi citati de instanta sa depuna marturie.
Platiti la CEC taxa de timbru de 20 lei.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - contestare contraventie si pagube civile cfr pentru bilet dserban dserban Buna ziua! Am calatorit cu trenul urcand de la o statie fara casa de bilete cu copiii mei care aveau bilet (dus-intors). M-am urcat si l-am cautat pe ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)
Amenda cfr gidragos gidragos Acum un an si ceva (mai exact in iulie 2009) am circulat fara bilet cu un tren accelerat. Controlorul de tren a decis sa-mi dea amenda, deoarece nu aveam bani ... (vezi toată discuția)