avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... conventie divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

conventie divort cu minor

Ma poate ajuta cineva cu un model de conventie de vizitare a minorului dupa divortul parintilor.
Urmeaza sa depunem actele de divort iar notarul ne spune sa decidem noi ce si cum vrem sa facem si habar n-am de ce ar trebui sa tin cont. ( timp liber, vacante, zi de nastere)
Multumesc!
Gasiti modele pe net...luati unul si adaptati.l situatiei dvs.
[ link extern ]
Multumesc! am gasit acest model dar ma gandeam ca poate primesc unul mai detaliat.

Ionut.ion a scris:

Gasiti modele pe net...luati unul si adaptati.l situatiei dvs.
[ link extern ]

Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat/a si sa va faca* dumnealui/ei unul in acord cu dorintele dvs. dar care sa respecte si prevederile legale.
Sau discutati cu notarul, poate va ajuta dumnealui cu un model standard*
Model de convenţie încheiată între soţi în cadrul divorţului cu copil minor la notar în care se stabileşte modul de exercitare a autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, locuinţa copilului minor etc.

CONVENŢIE ÎNCHEIATĂ ÎN PROCEDURA DIVORŢULUI CU COPII MINORI (MODEL)

Subsemnaţii:

1. SOŢ, cetăţean român, domiciliat în [...], C.N.P. [...], în calitate de soţ,

2. SOŢIE, cetăţean român, domiciliată în [...], C.N.P. [...], în calitate de soţie,

căsătoriţi, conform actului de căsătorie înregistrat la Primăria [...], între care s-a înregistrat sub nr. [...], la data de [...] pe rolul biroului notarial [...], cererea de desfacere a căsătoriei prin acord conform art. 375 alin. 2 Cod civil, cerere înregistrată în RNCD sub nr. [...] din data de [...], ora [...] pentru care s-a respectat procedura prevăzută de art. 376 cod civil în sensul că la termenul de azi [...] la dosar s-a depus raportul de ancheta psihosocială de către Primăria [...] - Serviciul Autoritate Tutelară, iar noi, soţii stăruind în cererea de divorţ am hotărât, conform înţelegerii din cererea de divorţ, coroborată cu probele administrative, următoarele:

- după desfacerea căsătoriei vom purta numele de:

fostul soţ: [...];

fosta soţie [...];

- autoritatea părintească în ceea ce priveşte copilul minor rezultat din căsătoria noastră să fie exercitată în comun.

- după divorţ, locuinţa minorului [...], cod numeric personal [...], am stabilit să fie la SOŢIE, respectiv la adresa [...].

- în ceea ce priveşte contribuţia noastră la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională ale minorei am convenit următoarele: SOŢ se obligă să plătescă lunar în favoarea minorei o sumă de [...] lei, în numerar, până la data de 10 ale fiecărei luni, până la limita de vârstă prevăzută de lege.

- în ceea ce priveşte modalitatea de a păstra legăturile dintre minoră şi părintele SOŢ, aceasta se va îndeplini astfel: vizită la domiciliul minorei săptămânal , in primul si al treilea week-end , de vineri, ora... pana duminica...ora...la domiciliul sotului x...

- in vacantele scolare, in prima/ a doua jumatate , cu luare si aducere la domiciliu.

Prezenta convenţie s-a încheiat între noi, soţii potrivit dispoziţiilor 375 alin. 2 Cod civil, reprezintă voinţa noastră, fiind în interesul superior al minorei şi este conformă cu raportul de anchetă psihosocială şi se va menţiona în certificatul de divorţ.

Tehnoredactată şi autentificată la Biroul Notarului Public_, azi, în patru exemplare din care două examplare s-au eliberat părţilor, un exemplar ramâne la dosarul de divorţ şi un exemplar, în arhiva biroului notarial.

SOŢ

[...]

SOŢIE

[...]

Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)
Ancheta psihosocială palma palma Bună ziua. Vă rog să-mi comunicaţi care dintre instiuţiile statului au în atribuţiune întocmirea anchetei psihosociale în situaţii de divorţ unde ... (vezi toată discuția)