avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE NOU NASCUT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE NOU NASCUT

Buna ziua,fata mea a dat nastere unui copil nefiind casatorita cu tatal copilului,indemnizatia copilului este trecuta pe numele tatalui,se poate trece pe numele mamei avand in vedere ca tatal mai pleaca din tara.
As dori sa stim care este procedura.
Multumim
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: grigorescumarga , utilizator 09:39, 17 Iulie 2019
Buna ziua,
Despre ce fel de indemnizatie vorbiti?
Alocatia, indemnizatia pentru creste copil, etc.?
Daca va referiti la indemnizatia pentru crestere copil...ce ocupatie a avut fiica dvs. pe o perioada de doi ani inainte de nasterea copilului?
Imi cer scuze,alocatie nu indemnizatie fata nu a lucrat niciodata.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Despre ce fel de indemnizatie vorbiti?
Alocatia, indemnizatia pentru creste copil, etc.?
Daca va referiti la indemnizatia pentru crestere copil...ce ocupatie a avut fiica dvs. pe o perioada de doi ani inainte de nasterea copilului?

Chiar daca nu a lucrat dar a fost eleva/studenta, poate beneficia de indemnizatie.
Mergeti la AJIPS-Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala si intrebati la dumnealor.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
Intrebarea era ca este trecuta pe numele tatalui si ar dori sa o treaca pe numele ei si nu stim care este procedura.
Multumesc
Indemnziatia nu poate fi transferabila, insa daca mama copilului indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC atunci va putea depune dosarul de acordare , iar tatal copilului sa-si continue activitatea profesionala.

Alte discuții în legătură

Divort/custodie copil/pensie alimentara DELPH DELPH As dori sa stiu daca in cazul unui divort de comun acord,custodia copilului minor de 3 luni mi se acorda mie(mamei) si daca mama are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire florentina_radeanu florentina_radeanu Buna ziua. Am 2 intrebari la care va rog sa-mi raspundeti. Prietenul meu a fost casatorit pana in urma cu 2 ani. Atunci a decis sa se desparta de sotia lui, ... (vezi toată discuția)
Alocaţie pentru copii după divorţ FiatPronto14 FiatPronto14 Buna ziua, în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii ... (vezi toată discuția)