Buna ziua,fata mea a dat nastere unui copil nefiind casatorita cu tatal copilului,indemnizatia copilului este trecuta pe numele tatalui,se poate trece pe numele mamei avand in vedere ca tatal mai pleaca din tara.
As dori sa stim care este procedura.
Multumim
O zi frumoasa
Problema sta in felul urmator, fata a fugit cu el a facut un copil cu el ,alocatia a trecut-o pe numele lui nu au niciun venit se bucura la alocatia copilului,iar fata si-a dat seama ca nu o iubeste el a vrut doar bani de pe urma ei sperand noi ca si parinti ii vom trimite bani dar s-a inselat,acum fata vrea sa vina acasa cu tot cu copil dar ii este frica ca ii va lua copilul si va beneficia de alocatia copilului.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Ce varsta are copilul?
Poate pleca oricand de la el cu copilul, nu este nicio problema daca are unde sta.
Apoi, printr-o actiune in instanta, daca nu doreste de buna voie, poate cere stabilirea domiciliului la mama, dvs. acasa, pensie alimentara pentru copil si celelealte ( program de vizita, autoritate parinteasca comuna, etc.).
Discutati cu un avocat pentru a va ajuta in demersul din instanta
Nelamurire
florentina_radeanu
Buna ziua. Am 2 intrebari la care va rog sa-mi raspundeti. Prietenul meu a fost casatorit pana in urma cu 2 ani. Atunci a decis sa se desparta de sotia lui, ... (vezi toată discuția)