avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda locala.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda locala.

Am stationat cu auto pe un loc unde era indicatorul oprirea interzisa. Eu am rămas in masină, colega mea a mers pana la magazinul unde stationasem, iar in 2 minute, a venit o patrula a politiei locale care mi-a cerut actele. I-am prezentat actele, i-am spus ca am parcat pe locul cu oprirea interzisa pentru putin timp până revine colega, la care politistul mi-a zis sa astept în masina până revine.
A revenit cu actele mele si cu un proces verbal de amenda contraventionala.
M-a intrebat daca am ceva de declarat, si am declarat sa se mentioneze in proces verbal daca în dreapta mea pe scaunul de pasager vede pe colega mea care revenise si asteptase si ea pana venise politistul cu actele mele.
Politistul mi-a dat amenda pe HCL, nu pe legea rutieră.

Nedumerirea mea consta in faptul ca desi conform art. 63 din OUG/195/2002R, se prevede ca se poate stationa cel mult 5 min. pe locurile de oprire interzisă, de ce a trebuit sa primesc amenda conform HCL cand OUG 195/2002R este superior unei HCL?

Si a doua intrebare: - poate politistul local sa dea amenzi in locul politistului rutier?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:12, 15 Iulie 2019
1.Cred ca ați înțeles greșit. Puteți opri cel mult 5 minute în locurile unde staționarea interzisa.
2. Polițistul local nu v-a amendat în locul cuiva, are acest drept, pentru contravenția respectiva. Asta cf. legii 155/2010.

Da, am oprit pe un loc unde stationarea era interzisa pentru un timp de 5 minute, cat timp colega mea urma să revină, a revenit când tocmai politistul a plecat cu actele mele. Deci de unde până unde că am staționat când eu nu părăsisem autoturismul?
Nu are nici o importanță ca erați în mașină, ca fumați o țigară lingă mașina, ca v-ați dus 20m mai încolo, în toate situațiile mașina era imobilizata, deci ați oprit sau staționat acolo. Ar trebui sa va hotărâți pina la urma ce indicator era ala de i-ați încălcat semnificația, scrie în actul constatator. Aveți termen de 15 zile sa depuneti plângere contravențională împotriva PV, dacă nu sunteți de acord cu cele constatate. Citiți OG2 /2001 pentru a găsi o motivație, sau dacă nu, consultați sau angajati-va un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă aplicată pe nedrept MeepLege MeepLege Salut, am fost sancționat cu amenda pentru ca am staționat (am oprit langa un chioșc să cumpăr tigari) in zona indicatorului oprire interzisa. Nu am ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)