salut ! un politist local mi-a dat amenda de stationare interzisa in timp ce eram in exercitarea serviciului de BOLT , am preluat comanda ( timp asteptare 5 minute) si asteptam sa vina clientul , fara a incurca circulatia.m-am retras in afara partilor de circulatie.
pe langa contestarea amenzii doresc sa-l dau in judecata si pe civil . INTREBARE : ce motiv as putea intemeia pe civil ptr. al chema in instranta ? dar si la parchet ? multumesc !
Nu aveti nici un motiv de contestare, din cele relatate. Daca ati stationat in loc interzis (nu are treaba cu incurcatul circulatiei) trebuie sa platiti amenda, la jumatate din minim.
Nu exista in lege exceptii speciale pt Bolt/Uber etc...
Singura derogare (art. 63, alin 2, oug 195/2002) este ca nu se consideră oprire imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin aceasta manevra nu a fost perturbată circulația pe drumul public respectiv.
Vreti sa-l chemati in judecata pe acel politist pentru ce anume? Ca v-a dat amenda?
in momentul cand am oprit masina pentru preluare au venit in dreptul meu facandu-mi semn sa plec , m-am retras pe trotuar intre alte masini oprite.( 3-4) am asteptat clientul., ei au plecat si in urma mea la 100 metri au intors si au venit direct la mine dandu-mi amenda. totul sa intamplat f. repede adica in 2-3 minute. in acel loc nu este indicator de oprire sau stationare pentru ca tot acolo se afla o statie de taxiuri si o statie de autobuze , eu asteptand la o distanta de minim 20 metri de statia de autobuz. DA vreau un motiv sa-l dau in judecata pe persoana fizica pentru acea amenda.
Puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile daca in locul unde ati oprit acest lucru nu era interzis.
Motive sa-l dati in judecata "pe persoana fizica" nu exista, cel putin din cate ati povestit. Nu are nimeni cum sa inventeze un motiv pentru o situatie pe care o cunoasteti numai dvs.
Stationarea pe trotuar este interzisa, daca trotuarul nu e amenajat de administratorul drumului cu marcaje de parcare. Ati fost amendat pe drept.
taobao a scris:
m-am retras pe trotuar intre alte masini oprite.( 3-4) am asteptat clientul., ei au plecat si in urma mea la 100 metri au intors si au venit direct la mine dandu-mi amenda.