avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca cer plata orelor suplimentare...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca cer plata orelor suplimentare...

programul meu se prelungea si noaptea, fara sa fie trecut pe contract program de noapte.. cum sa imi calculez orele? ore suplimentare si ore de noapte cu sporuri diferite sau toate peste cele 8 h le calculez cu spor de 100%? am ramas de multe ori noaptea peste program la serviciu
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:57, 26 Noiembrie 2009
pana la ce ora se prelungeste programul??
selira a scris:

programul meu se prelungea si noaptea, fara sa fie trecut pe contract program de noapte.. cum sa imi calculez orele? ore suplimentare si ore de noapte cu sporuri diferite sau toate peste cele 8 h le calculez cu spor de 100%? am ramas de multe ori noaptea peste program la serviciu

Orele suplimentare care nu se pot compensa cu timp liber platit in urmatoarea perioada de 30 zile, se platesc cu un spor de 75%. Pentru orele suplimentare efectuate in zilele libere de repaus saptamanal, sambata si duminica, se platesc cu un spor de 100%.
Daca aveti un program legal reglementat cu ore de noapte, adica intre 22-06, beneficiati de un spor de 15%, dar in cazul in care nu aveti, beneficiati de spor pentru ore suplimentare.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Va multumesc
CCM uni la nivel national 2007-2010

Art. 41. 3) Sporurile minime ce se acordă în condiţiile prezentului contract sunt-
e) pentru lucrul în timpul nopţii, 25% din salariul de bază

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate in weekend ! enco enco Situatia este urmatoarea : un angajat lucreaza intr-o luna 6 ore intr-o zi de sambata. Pentru aceasta primeste 2 zile libere platite (cu tariful orar ... (vezi toată discuția)
Spor ore de noapte, repaus saptamanal lav1 lav1 1. Pentru salariatii de noapte, sporul de noapte de 25% se calculeaza ca si suma fixa din salariul de incadrare (670 RON x 25% = 168 RON) sau spor de 25% ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate noaptea papic papic Buna, as dori sa stiu cum se platesc orele de munca prestate noaptea,daca un angajat lucreaza doar in ture de noapte a cate 12 ore, tot a doua noapte ( adica o ... (vezi toată discuția)