avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua! La sfarsitul lunii august imi expira contractul de munca din invatamant, fiind incadrata pe perioada determinata .pot sa intru pe 28 august in prenatal, avand in vedere ca data probabila lava nastere va fi 23 oct?cine plateste prenatalul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 16 Iulie 2019
Pana la data incetarii c.i.m. , concediul de maternitate este platit de actre angajator.

Dupa aceasta data , aveti doua optiuni:
1. Fie puteti sa va inscrieti la somaj.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe durata celor doua concedii , plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea fiecaruia dintre cele doua concedii.

2. Fie duceti concediile medicale la Casa de Asigurari de Sanatate , iar la terminarea postnatalului intrati in CCC.
Mediul meu de familie e din jud Suceava iar locul de munca si domiciliul e in judetul Neamt.poate sa merg cu concediile medicale la casa de asigurari din Nt? Sau unde mai exact trebuie sa ma prezint?
La Casa de Asigurări de Sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! aș dori să mă interesez cum aș putea ieși în ... Dddddddd Dddddddd Bună ziua ! Aș dori să mă interesez cum aș putea ieși în concediu de maternitate dacă mi se încheie contractul pe data de 31 august iar eu ar trebui ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata in sarcina nicoletadumitrascu nicoletadumitrascu Buna ziua, Lucrez la o firma cu contract individual de munca pe perioada determinata de la 22.06.2016 urmând sa înceteze pe 21.07.2017. Menționez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)