avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am un contract pe perioada det, pana la 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am un contract pe perioada det, pana la 1 Oct 2025. ...

Buna ziua!

Am un contract pe perioada det, pana la 1 Oct 2025. Am ramas insarcinata si as vrea sa stiu daca pot beneficia de prenatal pana la data expirarii contractului.
Ce se intampla mai apoi din Octombrie cand se incheie? Voi fi incadrata pentru postnatal pt 2 ani?
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
ale203, utilizator
Cel mai recent răspuns: ale203 , utilizator 08:47, 2 Aprilie 2025
Care ar fi data cand ati intra in prenatal?
Septembrie 2025

Cornel Vasile a scris:

Care ar fi data cand ati intra in prenatal?

In acest caz, aveti doua posibilitati:
1. La incetarea de drept a c.i.m. - expirarea duratei pentru care a fost incheiat - va puteti inscrie la somaj.
Din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada acestor concedii,plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua de fiecare data la terminarea fiecaruia dintre aceste concedii.

2. Dupa incetarea c.i.m., concediile medicale - prenatal/postnatal - le duceti la Casa de Asigurari de Sanatate care vi le va plati , apoi la terminarea postnatalului depuneti actele pentru indemnizatia CCC.
Daca ma angajez sa zicem la alta companie in August, Sept pe perioada ne det, se accepta prenatalul si postantalul?
Va multumesc!
Potrivit OUG nr. 158/2005, este necesar un stagiu minim de cotizare de șase luni în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul.

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie cc? Ana Denisa Ana Denisa Buna ziua! Ma numesc Ana.Sunt insarcinata in luna a sasea,iar contractul meu a fost pe perioada determinata ,incheindu- se ieri 14 iunie 2019. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! aș dori să mă interesez cum aș putea ieși în ... Dddddddd Dddddddd Bună ziua ! Aș dori să mă interesez cum aș putea ieși în concediu de maternitate dacă mi se încheie contractul pe data de 31 august iar eu ar trebui ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal roxana_d24 roxana_d24 Buna ziua! La sfarsitul lunii august imi expira contractul de munca din invatamant, fiind incadrata pe perioada determinata .pot sa intru pe 28 august in ... (vezi toată discuția)