Vreau sa cumpar un imobil din blocul in care locuiesc si care a fost scos la licitatie publica. Nu stiu care este procedura. Poate cineva sa ma lamureasca daca voi primi inapoi cei 10% din valoarea imobilului depusi la CEC sub forma de cautiune inainte de inceperea licitatiei in cazul in care nu voi fi declarata castigatoare? astept un raspuns cat mai urgent de la voi!!!!
Locuinta nu este chine stie ce... dar pentru mine e ok. E intr-o zona nu prea buna a Bucurestiului, e un apartament de 2 cam conf II (35 m) si e si la etajul 10/10. Dar avand in vedere ca atat imi permit... asta vreau sa-mi cumpar. Crede cineva ca m vreo sansa sa castig licitatia? A mai trecut cineva printr-o asemenea situatie? Cat timp dureaza toata procedura si cum intru in posesia locuintei daca voi fi adjudecatar? Se poate sa dureze 1-2 ani cum am auzit de la altii? Multumesc mult!
Daca stie cineva care sunt cheluielile suplimentare ocazionate de o asemenea procedura (peste pretul de licitatie al locuintei). Multumesc anticipat!
In privinta cautiunii nu trebuie sa-ti faci griji. Executorul ti-o va restitui, daca nu castigi licitatia. Nu uita sa si ceri restituirea.
Nu-ti pot spune daca poti castiga licitatia, pentru ca depinde de cate persoane se inscriu si de suma de care dispui pentru a concura cu altii.
Daca devii adjudecatar, este aproape imposibil sa-ti spuna cineva cat dureaza pana intri in posesie, pentru ca depinde de informatii pe care nu le-ai dat, pentru a obtine un raspuns complet.
De exemplu: atitudinea debitorului (proprietarul actual) este determinanta. Daca se opune vanzarii, face contestatie etc., ia nastere un proces care poate dura .... cine stie cat?
In cazul in care debitorul nu se opune, sau nu manifesta interes pentru imobilul in cauza, este mai simplu. Poti sa intri in posesie dupa ce platesti integral pretul (ai un termen de 30 de zile de la adjudecare), sau dupa plata avansului (se poate face si plata in rate daca este de acord creditorul).
Cheltuieli suplimentare nu ar trebui sa fie, in principiu, cu exceptia taxelor ocazionate de intabularea in cartea funciara. Sau, daca devii adjudecatar si debitorul nu vrea sa paraseasca imobilul, trebuie sa deschizi actiune pentru evacuare si dupa ce ai hotararea judecatoreasca trebuie sa o pui in executare cu un executor judecatoresc
Oricum, daca totul merge bine, te costa mai putin decat la contractul de vanzare-cumparare, pentru ca nu platesti onorariul notarului.
Abuz sau nu? urgent
Ofof
Buna seara
Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)