avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nesemnarea unui stat de plata sau a unui document ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nesemnarea unui stat de plata sau a unui document oficial

Buna ziua
As dori sa va intreb daca este legal ca angajatorul sa nu prezinte un stat de plata sau un document oficial in vedera ridicari salariului , precizez ca este vorba de o firma tip SRL particulara , totodata angajatorul refuza eliberarea unui fluturas de salariu in vederea vizionari retinerilor avute .,
Totodata precizez ca salariu il ridicam numai prin virament bancar .
Va multumesc pentru timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: Morisca10 , utilizator 20:25, 16 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. " Nu există o prevedere expresă în lege privind obligativitatea eliberării fluturaşului de salariu de către angajator. Acesta este mai degrabă un document ce vine în sprijinul angajatului, pentru a vedea şi înţelege exact de ce a primit suma de bani în cauză, cât reprezintă contribuţii şi impozite colectate de stat, alte reţineri operate etc..

Pe scurt, fluturaşul de salariu nu este obligatoriu, dar este foarte util pentru angajatul care va înţelege mai bine veniturile sale, contribuind de asemenea la transparenţa datelor şi buna comunicare angajator-salariat."
[ link extern ] /

2. Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptătit.

Nesemnarea statelor deplata de catre salariat poate "insemna" si neplata salariului.
Va multumesc pentru raspunsul oferit , dar daca angajatorul plateste prin virament bancar cum face dovada platii salariului ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ordinul de plata ...
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia angajatorului de a elibera fluturasi de salariu! este obligat sau nu?! roznovanu roznovanu pana pe data de 10.02 2010,am lucrat la o soc.din Afumati,timp de trei ani...in tot acest timp nu am vazut niciodata fluturasul,salariu il primeam in mana ... (vezi toată discuția)
Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu? unangajat unangajat Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu? Este legal daca mi l-a trimis doar in varianta electronica protejat de o parola ... (vezi toată discuția)
Dovada achitarii salariilor florysoricioaica florysoricioaica Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ? In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui ... (vezi toată discuția)