avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu?

Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu?
Este legal daca mi l-a trimis doar in varianta electronica protejat de o parola pe care nu o cunosc?
Cel mai recent răspuns: ~stapuv~ , utilizator 16:54, 8 Iulie 2019
" Nu există o prevedere expresă în lege privind obligativitatea eliberării fluturaşului de salariu de către angajator. Acesta este mai degrabă un document ce vine în sprijinul angajatului, pentru a vedea şi înţelege exact de ce a primit suma de bani în cauză, cât reprezintă contribuţii şi impozite colectate de stat, alte reţineri operate etc..

Pe scurt, fluturaşul de salariu nu este obligatoriu, dar este foarte util pentru angajatul care va înţelege mai bine veniturile sale, contribuind de asemenea la transparenţa datelor şi buna comunicare angajator-salariat."
[ link extern ] /
Poate sa nu va dea fluturas de salar dar: primiti salariul pe card sau in mana, daca ii primiti in mana trebuia sa va puna sa semnati pentru ei si daca ceva nu vi se parea in regula trebuia sa discutati atunci cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamație itm Bilbiie Bilbiie Buna ziua, a si avea o intrebare către dumneavoastră in ideea de a ma îndrumă cum sa procedez. Momentan lucrez la o firmă in care am sesizat mai multe ... (vezi toată discuția)
Concediu Daniela121986 Daniela121986 Nu mi se da fluturaș la munca. Cum se poate rezolva? (vezi toată discuția)
Nesemnarea unui stat de plata sau a unui document oficial Morisca10 Morisca10 Buna ziua As dori sa va intreb daca este legal ca angajatorul sa nu prezinte un stat de ... (vezi toată discuția)