avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Nu mi se da fluturaș la munca. Cum se poate rezolva?
Cel mai recent răspuns: Daniela121986 , utilizator 06:45, 30 Ianuarie 2020
" Nu există o prevedere expresă în lege privind obligativitatea eliberării fluturaşului de salariu de către angajator. Acesta este mai degrabă un document ce vine în sprijinul angajatului, pentru a vedea şi înţelege exact de ce a primit suma de bani în cauză, cât reprezintă contribuţii şi impozite colectate de stat, alte reţineri operate etc..

Pe scurt, fluturaşul de salariu nu este obligatoriu, dar este foarte util pentru angajatul care va înţelege mai bine veniturile sale, contribuind de asemenea la transparenţa datelor şi buna comunicare angajator-salariat."
[ link extern ] /
Da dar doresc sa știu cum îmi pot recupera bani de concediu de odihna. Cei ce lucrează la privat nu au dreptu la bani de concediu de odihna? Oricum unde lucrez eu sant plătite sa zic dările la stat adică asigurarea de sănătate dar problema este bani de concediu de odihna
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii c.i.m.

In alte situatii , nu este posibila compensarea.
Probleme este ca el nu da acești bani nici atunci când îți dai demisia. Am văzut eu la multe persoane care au plecat chiar și date afara de el. Uni și-au dat demisia alți au plecat din motive personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu? unangajat unangajat Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu? Este legal daca mi l-a trimis doar in varianta electronica protejat de o parola ... (vezi toată discuția)
Acte de la fostul angajator /fluturaș de salariu Loredana080 Loredana080 Bună ziua! Aș vrea să cer fostului angajator fișa postului, regulamentul intern, precum și modul în care a fost calculată suma acordată la lichidare, ... (vezi toată discuția)
Nesemnarea unui stat de plata sau a unui document oficial Morisca10 Morisca10 Buna ziua As dori sa va intreb daca este legal ca angajatorul sa nu prezinte un stat de ... (vezi toată discuția)