avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamație ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamație ITM

Buna ziua, a si avea o intrebare către dumneavoastră in ideea de a ma îndrumă cum sa procedez. Momentan lucrez la o firmă in care am sesizat mai multe inereguli. Una dintre ele este aceea ca eu nu am făcută protecția muncii pe luna noiembrie, în contractul meu individual de munca nu imi sunt trecute studiile superioare, timp de un an de zile am primit decat pe luna august fluturaș iar acel fluturaș nu este clar si mult mai multe inereguli. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 14 Noiembrie 2019
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Sau direct aici pe portalul de sesizari
[ link extern ]
In contractul de munca nu se trec studiile ...

" Nu există o prevedere expresă în lege privind obligativitatea eliberării fluturaşului de salariu de către angajator. Acesta este mai degrabă un document ce vine în sprijinul angajatului, pentru a vedea şi înţelege exact de ce a primit suma de bani în cauză, cât reprezintă contribuţii şi impozite colectate de stat, alte reţineri operate etc..

Pe scurt, fluturaşul de salariu nu este obligatoriu, dar este foarte util pentru angajatul care va înţelege mai bine veniturile sale, contribuind de asemenea la transparenţa datelor şi buna comunicare angajator-salariat."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu? unangajat unangajat Are fostul angajator obligatia sa imi elibereze ultimul fluturas de salariu? Este legal daca mi l-a trimis doar in varianta electronica protejat de o parola ... (vezi toată discuția)
Weekend liber Adrian_P87 Adrian_P87 Buna ziua! Lucrez in cadrul unui hipermarket, avand un program de 9 ore de munca si una de pauza de masa, desi in contract se stipuleaza 8 ore de munca. In ... (vezi toată discuția)
Concediu Daniela121986 Daniela121986 Nu mi se da fluturaș la munca. Cum se poate rezolva? (vezi toată discuția)