avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții mei au divorțat dar n-au făcut partajul, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei au divorțat dar n-au făcut partajul, iar ulterior tata a decedat. Are mama vreun drept la partea tatălui meu?

Părinții mei dețin un apartament obținut în timpul căsătoriei. În 1999 au divorțat dar nu au făcut partaj. În 2011 tatăl meu a decedat, prin urmare eu sunt singurul lui moștenitor. Întrebare este dacă mama mea , are vreun drept la partea tatălui meu.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 08:40, 17 Iulie 2019
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca au divortat, mama nu mai are niciun drept asupra bunurilor tatalui, incepand cu data pronuntarii divortului.
Ca sa beneficiati efectiv de partea tatalui si sa impartiti bunul, trebuie sa faceti Dvs partajul acestuia si sa veniti in calitate de mostenitor al tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire - partaj catalyn_yonutz catalyn_yonutz Buna ziua, In anul 1998-1999 intre parinti mei a fost un divort/partaj care s-a finalizat, dar tatal nu a luat nimic ce i se revenea. In anul 2004 tatal a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort fara partaj star2000 star2000 Am divortat in urma cu 15 ani fara a face partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ( inclusiv apartament ). Sotul a decedat , el are o fiica dintr-o ... (vezi toată discuția)