avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - partaj

Buna ziua,

In anul 1998-1999 intre parinti mei a fost un divort/partaj care s-a finalizat, dar tatal nu a luat nimic ce i se revenea. In anul 2004 tatal a decedat. Intre timp mama s-a recasatorit. As dori sa stiu ce cale de atac as avea si cum as putea sa iau mostenirea tatalui meu din urma acelui partaj deoarece tatal nu a luat nimic din bunurile si bani care trebuia sa ii primeasca. Multumesc si astept orice sfat.
Cel mai recent răspuns: catalyn_yonutz , utilizator 13:22, 8 Aprilie 2014
Prin partajul solutionat in trecut parintii dvoastra au impartit bunurile comune: lotul mamei fiind format din toate bunurile, iar lotul tatalui nefiind format din bunuri.
Acest fapt este deja transat.
La decesului acestuia se pot luat in discutie pentru mostenire bunurile sale, fara a se lua in cosiderare bunurile din timpul casatoriei cu mama dvoastra, care nu fost deja partajate si apartin in exclusivitate mamei.

Ca atare, nu puteti ataca solutia din partajul din 1998-1999, in primul rand nu aveti calitate, iar in al doilea rand este tardiv.
Va multumesc pentru raspuns dar as mai avea cateva de adaugat. In urma acelui partaj mamei i-a ramas un apartament cu conditia ca aceasta sa il despagumeasca pe tatal meu cu o suma x + sa ii ofere si alte bunuri. Tatal meu nu a luat nimic iar in momentul de fata apartamentul este pe numele celor 2. Mama nu a putut trece apartamentul pe numele ei deoarece nu a finalizat acea hotarare judecatoreasca. As avea posibilitate unei cai de atac ?
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
catalyn_yonutz, utilizator
Nu mai exista posibilitatea unei cai de atac.
Daca apartamentul nu a fost inca partajat, atunci 50% este proprietatea defunctului, tatal dvoastra, astfel incat puteti merge la notar pt. dezbatere succesorala si acceptare mostenire.
Mergeti la Oficiul de cadastru si scoateti un extras de informare imobil (ar trebui sa apara si tatal proprietar) si faceti cercetari cu privire la alte bunuri pe care le-a lasat acesta si luati legatura cu un notar.
Va multumesc pentru raspunsuri ! ! !
Am fost si am verificat la primarie, contractul este pe numele mamei si al tatalui. In afara de asta am fost si la Oficiul de cadastru si nu exista cadastru pentru acest aprtament. Acum ce ar ramane de facut ? Cum trebuie sa procedez mai departe ? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Succesiune Marcel2017 Marcel2017 1. Maine suntem programati la notar pentru succesiune dupa mama mea decedata in luna aprilie iar suma ce trebuie platita la notar este de 2600 lei. Ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune au_di au_di buna ziua, as dori un sfat: am primit citatie de la un notariat sa ma prezint la dezbatere succesiune dupa decesul mamei mele.;intrebare: ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)