In anul 1998-1999 intre parinti mei a fost un divort/partaj care s-a finalizat, dar tatal nu a luat nimic ce i se revenea. In anul 2004 tatal a decedat. Intre timp mama s-a recasatorit. As dori sa stiu ce cale de atac as avea si cum as putea sa iau mostenirea tatalui meu din urma acelui partaj deoarece tatal nu a luat nimic din bunurile si bani care trebuia sa ii primeasca. Multumesc si astept orice sfat.
Va multumesc. Dar problema este ca acest apartament care in momentul de fata este pe numele mamei si al tatalui si nu are cadastru a fost partajat in 98-99 si in acea hotarare judecatoreasca ramane apartamentul mamei cu conditia sa ii plateasca jumtate din suma pe care expertul a spus ca valoareaza la acea perioada.
Intrebarea este daca eu ma duc si dezbat succesiunea si mama vine cu acea hotarare judecatoreasca se ia in considerare daca ea nu a fost pusa in aplicare in nici un fel nici de mama nici de tata care intre timp a decedat ? Multumesc
Pentru imobilul in cauza s-a facut partajul in 1999. respectiv, mama dvs a ramas cu imobilul , cu conditia sa-i plateasca tatalui dvs sulta . intrucat nu i-a platit sulta , si nici tatal dvs nu a facut nici un demers pentru a o obliga la plata sultei , mama dvs ar trebui sa ceara in instanta sa se constate ca s-a prescris acea obligatie.
oricum ar fi mama dvs este unic proprietar al imobiluli respectiv. dar nu va putea sa-si intabuleze acest drept daca nu solicita in instanta sa se constate prescriptia pt acea sulta .
nu aveti cum sa includeti acest bun in masa succesorala a bunurilor ce au apartinut tatalui dvs, dansul nemaifiind coproprietar al imobilului ce face obiectul discutiei, la data decesului sau .
Va multumesc pentru raspuns dar in momentul de fata in acte tatal este proprietar deoarece mama nu a facut nici un demers pentru a pune in aplicarea prescriptia acelei sulte....
Succesiune
Marcel2017
1. Maine suntem programati la notar pentru succesiune dupa mama mea decedata in luna aprilie iar suma ce trebuie platita la notar este de 2600 lei. Ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune
au_di
buna ziua, as dori un sfat: am primit citatie de la un notariat sa ma prezint la dezbatere succesiune dupa decesul mamei mele.;intrebare: ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)