Buna ziua , momentan sunt in concediu crestere copil si am inteles ca este obligatoriu sa ma intorc la servici cu o luna mai repede pana sa implineasca copilul 2 ani daca tatal nu isi ia luna..(nu inteleg de ce).. Intrebarea este daca pot sa stau de la servici in concediu neplatit 1 an de zile sa pot sa mai stau cu copilul fiindca o cere situatia. Sau cum as putea face sa stau cu copilul acasa . Se poate cumva prin lege ca mama care trece prin divort sa obtin la firma unde lucrez un program de 4 ore? Sau daca obtin sa spunem concediu neplatit 1 an de zile la firma fara sa pierd serviciul pot sa ma angajez part time in alta parte? Multumesc
1. Legislatia prevede ca, unul dintre parinti care indeplinesc conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC sa intre in CCC cel putin o luna de zile. In caz contrar, durata CCC pentru celalalt parinte se reduce cu o luna de zile.
2. Daca celalalt parinte nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC , atunci durata CCC pentru celalalt parinte nu se mai reduce cu o luna de zile.
3. Nu exista act normativ care sa dispuna ca mama care trece prin divort sa obtina la firma unde lucreaza un program de 4 ore ... solutia ar fi negocierea cu angajatorul a unui astfel de timp de munca.
4. Daca celalalt parinte intra CCC , atunci parintele aflat in CCC poate intra in CFP sau incepe activitatea.
Deci pot sa cer concediu fara plata de la firma pe un an de zile pentru motive personale si pot sa ma angajez in acest timp part time? Pentru a obtine concediu fara plata sa specific la motive divortul si ingrijirea copilului sau nu specific nimic doar motive personale deoarece as vrea sa imi aprobe firma cererea... Multumesc
Bun, copilul in 19 septembrie implineste 2 ani, pentru a obtine concediu fara plata 1 an de zile cand ar trebui sa depun la firma cererea de concediu fara sa fiu obligata sa incep activitatea? Tatal pt a sta 1 luna acasa trebuie sa intocmesca dosar? Multumesc anticipat
1. Cererea pentru CFPs depune inainte de a se termina CCC. Astfel:
- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC , cererea trebuie depusa pana la data de 20 august.
- daca celalalt parinte nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC,cererea trebuie depusa pana la data de 20 septembrie.
2. Tatal pentru a sta 1 luna acasa in CCC trebuie sa depuna cererea si actele necesare la Primaria in raza careia domiciliaza.
Buna ziua, la firma si la ITM mi-au spus ca trebuie sa imi faca revenirea la servici si abia apoi daca se aproba trecand pe cerere motivul personal de concediu fara plata 1 an de zile.... Pot face ceva sa nu plec de langa copil fara sa trebuiasca sa pierd atata timp? Daca imi dau demisia desi nu as vrea chiar trebuie sa stau in preaviz sa merg la servici? Multumesc