avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Victima e obligata sa se deplaseze in alt oras ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Victima e obligata sa se deplaseze in alt oras pentru declaratie la Politie?

Am facut o plingere la Politie in alt oras decit domiciliul meu fiind victima unei persoane din acel oras.
Politia din acel oras ma invita sa merg iarasi sa dau o declaratie.
Care e baza legala?
Dupa ce ca am fost victima ma pune si pe drumuri!
In acest fel se descurajaza victimile sa depuna plingeri.
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa stiti ca puteati depune sesizarea/plangerea si in localitatea dvs.
Acum, intra-devar este obligatorie audierea partii vatamate. Dar, pentru motive temeinice (distanta foarte mare si imposibilitatea lipsirii e la munca) exista posibilitatea formarii unei comisii rogatorii, astfel incat audierea dvs. sa se faca la sectia de politie din localitatea de domiciliu.
Solicitati acest lucru politistului care ancheteaza plangerea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...instiintare telefonica ...plangere penala !!??? ion-alin ion-alin ..cineva apropiat a fost sunat de catre un politist (zicea el ) de la o sectie de politie din alt judet (de la 500 km departare ) ..spunand ca a fost formulata ... (vezi toată discuția)
Termen instiintare victima accident rutier cu privire la identificare autor Investor21 Investor21 Buna ziua, Referitor la aceasta fraza, extrasa din codul de procedura penala, daca nu ma insel (am dat si eu o cautare pe net): Victima accidentului ... (vezi toată discuția)
La plingerea penala se audiaza imputerniciti??? Costin Savescu Costin Savescu Buna ziua, Am situatia unei amice care a facut o plingere la sectia de politie privind modul de gestionare a banilor in asociatia de proprietari. ... (vezi toată discuția)