avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La plingerea penala se audiaza imputerniciti???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La plingerea penala se audiaza imputerniciti???

Buna ziua,

Am situatia unei amice care a facut o plingere la sectia de politie privind modul de gestionare a banilor in asociatia de proprietari. Comandantul a dat incadrare la plingere de gestiune frauduloasa si a chemat presedintele asociatiei la audieri. Ieri acesta a sunat-o pe amica mea sa-i spuna ca el nu se duce si ca trimite administratorul. Administratorul nu are nici un rol in asociatia de proprietari, multa lume habarnista si indolenta in a invata macar atita lucru confunda pe admin cu presedintele asociatiei.
Cum sa faca sa raspunda presedintele pentru ce a facut si nu altcineva, admininstratorul e un simplu angajat, nici macar nu locuieste acolo.
Daca e facuta o plingere penala de acest gen, poate trimite cel incriminat pe altcineva sa fie audiat? Banuiesc ca nu, logic asa e.
Ce se poate face ca ne este ca nici aia la politie nu cunosc diferenta intre admin si asociatie, diferenta majora. Va rog sa nu intram in fondul plingerii, daca puteti sa ajutati cu un sfat privind procedura de audiere si raspunderea.

Multumim.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 13:25, 12 Ianuarie 2013
Constientizati ca plangerea a fost indreptata impotriva modului de gestionare a banilor din asociatia de proprietari fara a proba indubitabil culpa presedintelui de asociatie
Pentru probarea existentei de incalcari ale normelor in domeniu este necesar efectuarea de expertiza financiar contabila,evidentierea de eventual prejudiciu si individualizarea eventualilor factori responsabili
In cadrul asociatiilor de proprietari exista mai multi factori responsabili pentru legalitatea si temeinicia activitatii financiar contabile in care un rol primordial il detine cenzorul/comisia de cenzor care verifica si vizeaza lunar pentru legalitate
In calitate de petent era necesar ca in cuprinsul plangerii sa se sustina si sa se probeze elemente si indicii temeinice care sa dovedeasca eventuala responsabilitate a presedintelui de asociatie
Conform art 32 al 2 din L nr 230/2007
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin ,membrii comitetului executiv,inclusiv presedintee asociatiei de proprietari ,raspund personal sau in solidar,dupa caz,in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat
Exact ce nu doream: sa discut despre plingere. Ati citit ce am scris eu in postul meu???
Va rog sa nu divagam ca nu am timp de pierdut. Daca stiti, raspundeti-mi la intrebare. Scrie in titlu care este!
Sa lasam asta cu probele, ca asta e veche si nu de asta am scris aici.
Multumesc.
Costin...
Daca detineti probe temeinice impotriva presedintelui de asociatie formulati plangere penala direct impotriva acestuia,nu disipati responsabilitatea in sarcina reprezentantilor asociatiei de proprietari
Daca nu detineti probeindubitabile ,ca reclamant aveti posibilitatea sa suportati dvs consecintele reclamatiei/plangerii formulate..
Chiar daca asta cu probele, ca asta e veche ,autoritatea competenta in cercetare nu poate acuza fara probe
Sunteti off topic.
Astept raspuns la intrebarea mea.
Eu chiar nu inteleg cum "trimite administratorul". Citatiile de la politie nu sunt catre presedintele asociatiei de proprietari sunt catre o persoana anume.
Deci, persoana respectiva trebuie sa se prezinte si nu alta. Nu inteleg de ce se duce administratorul daca nu este citat.

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de propietari luis29 luis29 buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de asociatia de propietari si anume: 1. Daca dau in judecata Asociatia de Propietari pentru neplata unor ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila claudiuklf claudiuklf in cadrul asociatiei noaqstre a iesit expertiza contabila cu un deficit de 500 milioane lei pe cine trebuie sa tragem la raspundere .asi vrea sa stiu daca ne ... (vezi toată discuția)
Presedintele acopera nereguli n566631 n566631 Buna ziua, ca simplu proprietar ce pot face in cazul in care reprezentantul legal al Asociatiei de Proprietari care este presedintele, nu ia masurile legale ... (vezi toată discuția)