avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele acopera nereguli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele acopera nereguli

Buna ziua,

ca simplu proprietar ce pot face in cazul in care reprezentantul legal al Asociatiei de Proprietari care este presedintele, nu ia masurile legale vis-a-vis de posibile infractiuni? Ma pot adresa direct politiei/ procuraturii etc?

ca sa avem exemple concrete:

- in ultima Adunare Generala, o persoana a recunoscut ca a violat cu rea intentie corespondenta Asociatiei. In momentul in care Presedintele a fost intrebat ce masuri a luat vis-a-vis de acest lucru nu a furnizat nici un raspuns;
- intr-o notificare scrisa a fost intrebat ce masuri a luat/ intentioneaza sa ia vis-a-vis de disparitia unor obiecte din proprietatea Asociatiei, de asemenea nu a furnizat nici un raspuns
- intr-o notificare scrisa a fost intrebat daca o lucrare de deviere a conductei de alimentare cu gaz a Asociatiei are toate autorizatiile necesare, de asemenea nu a furnizat nici un raspuns (devierea a fost facuta de 2 vecini de la parter care isi construisera ilegal balcoane si prinsesera conducta de gaz in interiorul balcoanelor, acum vrand sa o scoata in afara acestora).

Mai pe scurt, favorizarea administratorului care este protagonistul tuturor celor trei evenimente relatate (violarea coresp. a fost facuta la 1 luna dupa ce admin isi daduse demisia, deci nu se poate considera ca isi facea treaba deschizand corespondenta Asociatiei).

Va rog sa ma sfatuiti care sunt pasii pentru a sanctiona lipsa de pozitie fata de aceste evenimente a Presedintelui, si care ar fi pasii pentru "oficializarea" acestor contraventii/ infractiuni catre politie/ procuratura (daca dvs considerati ca reprezinta cv/ infractiuni).

Va multumesc pentru sprijin!!

PS activitatea cenzorului este inexistenta in fapt
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
n566631, utilizator
Cel mai recent răspuns: n566631 , utilizator 10:40, 15 Iulie 2014
Solutionarea de diferende /litigii aparute in interiorul asociatiei de proprietari,intotdeauna trebuiesc solutionate cu decenta,intelepciune si cu toleranta,pentru a nu genera situatii de antipatii care pot starui o lunga perioada de timp intre membrii proprietari
Atat asociati de proprietari cat si presedintele de asociatie nu detin autoritatea si competeta a solutiona ,cerceta savarsirea de infractiuni,nu pot aplica sanctiuni faptuitorului
Violarea corespondentei este infractiune prevazuta si pedepsita de codul penal
Art. 195
Violarea secretului corespondenţei
Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare.
Dacă faptele prevăzute la alin. 1 şi 2 au fost săvârşite de un funcţionar care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Administratorul de imobil in temeiul deciziei RIL a ICCJ are calitatea de functionar
Dv nu sunteti destinatarul corespondentei,pe cale de consecinta ca simplu propretar nu puteti ridica pretentii,dar precizati ca la momentul savarsirii infractiunii de violare corespondenta-respectiva persoana nu mai detinea responsabilitatea si nu mai exercita functia de administrator de imobil
Singura care poate demara acte si actiuni este asociatia de proprietari prin reprezentant legal
Daca la nivelul imobilului implicarea presedintelui de asociatie nu conduce la restabilirea cadrului legal,puteti sesiza initial serviciul specializat din primarie
Conditionat de concluziile serviciului din primarie vis-a-vis de activitatea/faptele ex administratorului,neimplicarea presedintelui,inexistenta cenzorului,aveti dreptul sa sesizati autoritatile competente politie sau parchet
Este de preferat ca anterior oricarui demers pentru solutionare de catre autoritati sa detineti probe temeinice,astfel incat ulterior sa nu fiti acuzat dv de declaratii calomnioase
sa le luam in ordinea importantei:

corespondenta violata a fost multiplicata si afisata pe geamurile usii de la intrare - deci nu e doar o suspiciune, iar declaratia persoanei care a infaptuit acest lucru a fost facuta in fata a peste 20 vecini la o Adunare Generala.
ref dovezi: de acord cu dvs. unii pot fi loviti brusc de "amnezie", dar ma bazez pe marturia celor care mai au un minim simt de datorie civica.

disparitia bunurilor este evidenta, nu stiu ce dovezi ar trebui sa aduc? poze de genul: inainte/ dupa?

Si nu va inteleg de ce imi recomandati ca ar trebui sa astept dupa Presedinte si nu m-as putea duce sa depun o plangere la Politie pentru aceste fapte?

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Raspuns la sesizare catre asociatia de proprietari rocky rocky Buna ziua, am facut o sesizare catre administratia de locatari a blocului unde locuiesc (respectiv catre presedinte, comisia de cenzori si administrator). ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei ContSters62736 ContSters62736 in ultima adunare generala a asociatiei de proprietari s-a decis zugravirea scarii. in decursul lunii iunie au inceput lucrarile si, la finalul acestora, ... (vezi toată discuția)