avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... raspuns la sesizare catre asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

raspuns la sesizare catre asociatia de proprietari

Buna ziua,

am facut o sesizare catre administratia de locatari a blocului unde locuiesc (respectiv catre presedinte, comisia de cenzori si administrator). Raspunsul a fost redactat in 3 exemplare: unul la administratie, unul la mine si unul.....surpriza, la avizier. Cine ii permite presedintelui sa faca public raspunsul unei cereri facute de mine, in nume personal? Avea dreptul sa faca asta? Este o premiera, multi alti locatari au facut, de-a lungul timpului sesizari, reclamatii etc dar ele nu au fost afisate in vazul lumii doar ca eu sunt un ghimpe in coasta presedintelui pentru ca i-am atras atentia, in scris asupra incalcarii flagrante a legilor din Romania in anumite decizii pe care le-a adoptat si le adopta in ceea ce priveste asociatia de proprietari (sau vrea sa le adopte). Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care interzice publicarea unui raspuns (pe care trebuia sa-l primesc personal sau sa fiu anuntata de catre administrator sa vin sa-l ridic) in spatiu public. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 1 Decembrie 2011
Probabil legea pastrarii secretului corespondentei.

Totusi, daca ii atrageati atentia asupra incalcarii flagrante a legilor, iar el v-a dat un raspuns, nu cred ca era un secret deoarece privea toata comunitatea.
Nu erau niste probleme personale, nu?
@rocky
De ce va deranjaza? Nu sunt reale problemele sesizate de dvs.?
Poate mai deschideti ochii si altor proprietari.
Eu daca as avea putere legislativa, as impune ca la avizier toti proprietarii sa-si poata expune opiniile si punctele de vedere privind administrarea asociatiei, autorii asumandu-si responsabilitatea celor scrise.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
LocatarB, utilizator
da, m-am gandit la asta dar nu eram sigura.
Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca a strecurat o acuza in acest raspuns si anume ca eu am facut sesizare la primarie cu privire la anveloparea partiala a scarii, lucru neadevarat si am sa-i cer sa demonstreze acest lucru. Daca nu o face l-as putea da in judecata pentru afirmatie mincinoasa nu? Oricum sesizarea era cu privire la imprumutarea unui locatar din banii asociatiei fara sa aiba aprobarea CEx. comisiei de cenzori si/sau adunarii generale.

.....................
nu, nu ma deranjeaza decat prin prisma faptului ca a abatut atentia de la importanta acestei sesizari prin faptul ca a afirmat ca am facut sesizare la primarie cu privire la aceasta anvelopare partiala a scarii, fara autorizatie. Si nu are aproape niciun efect atata vreme cat a fost afisat doar la scara unde locuiesc si unde toti stiau ca acesti bani s-au luat cu imprumut, lucru cu care au fost de acord pentru ca vroiau sa faca si partea comuna (anvelopare particulara, nu prin administratie) adica vroiau sa dispuna de bani care nu le apartineau fara sa ceara acordul celorlalti locatari din bloc.
Adriantot, moderator
rocky a scris:

Daca nu o face l-as putea da in judecata pentru afirmatie mincinoasa nu?

Nu veti avea castig de cauza intrucat nu veti putea proba reaua credinta cu care eventual sa fi fost facuta afirmatia de catre presedinte
Avand in vedere relatiile de vecinatate in cadrul aceluiasi imobil,incercati sa solutionati problemele curente cu intelegere ,cu intelepciune si toleranta ,pentru ca normal functia de presedinte de asociatie este trecatoare fata de perioada indelungata care se prezuma ca traim in comun

da, asa este, nu pot proba reaua credinta dar ii pot cere sa probeze afirmatia referitoare la acea sesizare. In caz contrar il pot da in judecata pentru calomnie si defaimare. ynocentta a scris:
utionati problemele curente cu intelegere ,cu intelepciune si toleranta ,pentru ca normal functia de presedinte de asociatie este trecatoare fata de perioada indelungata care se prezuma ca traim in comun
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva o problemă în lipsa unui președinte al asociației simona chirac simona chirac buna ziua ,ma numesc s Simona, locuiesc intr un bloc cu cinci scari,fiecare scara are propria asociatie de proprietari cu presedinte de scara,comitet etc .La ... (vezi toată discuția)
Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)