avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... raspuns la sesizare catre asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

raspuns la sesizare catre asociatia de proprietari

Buna ziua,

am facut o sesizare catre administratia de locatari a blocului unde locuiesc (respectiv catre presedinte, comisia de cenzori si administrator). Raspunsul a fost redactat in 3 exemplare: unul la administratie, unul la mine si unul.....surpriza, la avizier. Cine ii permite presedintelui sa faca public raspunsul unei cereri facute de mine, in nume personal? Avea dreptul sa faca asta? Este o premiera, multi alti locatari au facut, de-a lungul timpului sesizari, reclamatii etc dar ele nu au fost afisate in vazul lumii doar ca eu sunt un ghimpe in coasta presedintelui pentru ca i-am atras atentia, in scris asupra incalcarii flagrante a legilor din Romania in anumite decizii pe care le-a adoptat si le adopta in ceea ce priveste asociatia de proprietari (sau vrea sa le adopte). Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care interzice publicarea unui raspuns (pe care trebuia sa-l primesc personal sau sa fiu anuntata de catre administrator sa vin sa-l ridic) in spatiu public. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 1 Decembrie 2011
as vrea sa mai adaug ceva...daca presedintele asociatiei de proprietari mi-a afisat raspunsul la avizier acest lucru poate fi incadrat in art 195 cod penal?

VIOLAREA SECRETULUI CORESPONDENŢEI (art. 195 C. pen.)

1. Conţinutul legal:
"Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţa, fara drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precun şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisâ deschisa sai a fost deschisa din greşeala ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunucari interceptate, chiar în cazul în care faptuitorul a luat cunoştinta de acesta din greşeala sau din întâmplare.
Un proprietar cand face o sesizare catre comitetul executiv, presedinte, cenzor, aceasta nu este secreta. Se inregistreaza, se discuta in comitetul executiv sau/si in comisia de cenzori, se cer lamuriri si de la alte persoane din asociatie sau din institutii publice...
Si de cele mai multe ori, problema sesizata si raspunsul, sunt de interes pentru multi alti proprietari membri ai asociatiei. In acest sens, aplicand transparenta, eu cred ca se pot rezolva problemele asociatiei. Sunt destule voci care striga impotriva conducerii asociatiei ca nu informeaza proprietarii, ca nu-i consulta, ca cei alesi s-au coalizat si s-au rupt de cei care i-au ales... Ori aici este exact invers.
Prin legislatie nu se interzice afisarea sesizarilor catre asociatie si raspunsurile formulate.
Da, eu am facut sesizarea catre presedinte, administrator, comisia de cenzori dar singurii care au vazut-o au fost administratorul si presedintele. Comisia de cenzori nu are habar de asa ceva, adunarea generala nici atat pentru ca presedintele nu pune pe ordinea de zi a adunarii generale un asemenea subiect, o ilegalitate pe care a facut-o. Ca sa fiu inteleasa ma bine, sesizarea era facuta pentru ca presedintele a luat bani de la asociatie (3200ron) pentru "a-i imprumuta" pe cativa locatari dupa scara unde locuiesc sa faca anvelopare, lucrarea fiind particulara, nu prin asociatie. Deci bani scosi din conturile administratiei fara aprobara comitetului executiv si fara aprobarea comisiei de cenzori. Atunci am si eu tot dreptul ca, raspunsul pe care il voi da in urma raspunsului primit de la presedinte sa cer sa fie afisat la avizier, am sa cer ca raspunsul pe care mi-l da sa-l afiseze la avizier si o tinem tot asa pana la calendele grecesti. Daca tot vrea sa dea dovada de transparenta de ce nu afiseaza acest raspuns la toate scarile blocului? Sunt 6 scari, asa vor afla toti proprietarii ce presedinte "de seama" au ales. Si daca tot e asa de transparent de ce nu pune la avizier toate hotararile comitetului executiv sau hotararile aprobate de adunarea generala?
rocky a scris:

o tinem tot asa pana la calendele grecesti.

Viata este scurta,nu va hazardati sa intrati in polemici fara sfarsit din pozitii inegale...
Daca va asumati responsabilitatea sa intrati in chichitele interpretarii si incadrarii faptelor ...aflati ca dispozitiile art 195 Cod penal incrimineaza sustragrea distrugerea sau retinerea unei corespondente;textul mentionat apara ca valoare sociala,libertatea persoanei care implica si posibilitatea acesteia de a comunica cu alte persoane,prin corespondenta ,
telefon ,etc
Constientizati ca reglementarile in vigopare nu prevad regim restrictiv ,secret al sesizarilor adresate intre membri asociatiei de proprietari si reprezentantii legali ai acesteia
Mai aveti rabdare cateva luni si-n primul trimestru al anului 2012 trebuie sa aiba loc obligatoriu adunarea generala (pana cel tarziu la 31 martie 2012). La aceasta adunare generala aduceti la cunostinta tuturor problemele pe care le considerati necorespunzatoare in activitatea presedintelui. Propuneti alegerea altui presedinte, candidati la aceasta functei sau ca membru in comitet sau in comisia de cenzori. Daca proprietarii va acorda increderea lor "luati taurul de coarne" macar pe parcursul unui mandat de doi ani si rezolvati problemele asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva o problemă în lipsa unui președinte al asociației simona chirac simona chirac buna ziua ,ma numesc s Simona, locuiesc intr un bloc cu cinci scari,fiecare scara are propria asociatie de proprietari cu presedinte de scara,comitet etc .La ... (vezi toată discuția)
Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)