avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este adevarat ca daca stai in concubinaj iti poate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este adevarat ca daca stai in concubinaj iti poate opri complementara sau pensia copilului tau primita de pe urma tatalui care este decedat ?

Buna seara , ma scuzati ca va deranjez ,am si eu o intrebare . Sora mea in varsta de 24 de ani are un baietel de 6 anisori , a stat in concubinaj cu un baiat care din pacate cand avea nepotul doi ani jumatate , a facut accident de masina cu masina firmei la care lucra si a murit , baiatul este pe numele lui si in prezent ia pensie dupa el . Dupa trei ani sora mea si a facut alta relatie , stau impreuna dar nu sunt cucunati , in prezent este insarcinata in 7 luni cu actualul cumnat care si el lucreaza in bucuresti cu acte in regula la o firma de consctructii . Nepotul a luat pana acum si complementara pe care ia oprit o pe motiv ca sta in concubinaj si se imparte salariul lui la 4 persoane , este normal acest lucru avand in vedere ca nu sunt cucunati si baiatul este pe numele tatalui sau care a murit ,daca vor sa se cunune o sa i opreasca si pensia ? Astept un raspuns cat mai curand multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
Iomut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 21 Iulie 2019
Nu cunosc sa existe un astfel de text de lege .
Adica spuneti ca nu aveau de ce sa i ia alocatia complementara ?
Dreptul la alocație încetează în luna următoare celei în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de prezenta lege.

Persoana in cauza mai îndeplinește condițiile prevăzute de prezenta lege?
Sincer nu cunoasc prezenta lege , dar in citatia primita spune ca nu mai poate primi complemetara pentru ca se imparte salariul cumnatului de 1950 lei la 3 persoane , el nu are legatura cu copilu nu este pe numele lui ?
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Iomut, utilizator
Daca nu sunt cununati nu are cum sai seiain considerare venitul.

Beneficiază de alocația , familia formată din soț, soție și copiii aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună, denumită în continuare familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu mai primesc alocație complementara? Alina Elena95 Alina Elena95 Bună ziua! Am un băiețel de 6 ani, tatăl lui a decedat într. Un accident de mașină și după acesta primește 640 de lei, pensie.Eu mi. Am refăcut ... (vezi toată discuția)
Mama minora Gessica Gessica Buna seara.Sora mea are aproape 17 ani ( ii implineste in aprilie) . in luna august a anului trecut a nascut un baietel . Tatal baietelului l-a recunoscut si ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara blareanabel blareanabel pentru acordarea alocatiei complementare ce venit pe membru de familie trebuie sa ai? (vezi toată discuția)