avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajata băncii mi-a spus că dacă nu îmi fac ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajata băncii mi-a spus că dacă nu îmi fac asigurare de viață îmi crește dobânda la credit, e adevărat? Eu nu vreau să mă asigur

Dacă fac un credit de nevoi personale,eu neavând nici o proprietate pe numele meu,daca in caz de accident sau deces,sarcina de a continua sa plătesc creditul revine mamei sau fratelui meu?intreb deoarece am fost sa imi fac un credit si angajată băncii mi a spus că îmi adauga si asigurarea creditului Iar eu nu vreau asigurarea.Dar mi a zis ca daca renunț la asigurare imi creste dobânda.Este adevarat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:48, 26 Noiembrie 2019
In caz de accident, creditul merge inainte. Altfel spus, nu sunteti scutit de plata ratelor. In acest caz, singura portita de scapare ramane existenta unei asigurari.
In caz de deces, datoria catre banca intra in masa succesorala. Altfel spus, mostenitorii dvs vor imparti atat bunurile, cat si datoriile. Asigurarea va permite stingerea creditului.
De asemenea, unele banci au diverse promotii in ceea ce privesc asigurarile de credit si dobanda. Dobanda este direct proportionala cu riscul asociat recuperarii banilor, asa ca existenta unei asigurari care acopere creditul atrage dupa sine un risc mai scazut (si implicit o dobanda mai mica). De cele mai multe ori, suma totala de plata (rata credit + asigurare) este aproximativ aceeasi cu cea a ratei creditului fara asigurare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acceptati asigurarea, fiindca tot la aceeasi suma ajungeti, chit ca acceptati sau nu asigurarea.

In cazul decesului, creditul nu intra in sarcina vreunei rude, insa la inceperea succesiuni, banca va putea executa o parte din masa succesorala in vederea acoperirii creditului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum nu aveti nimic, banca nu isi va recupera paguba, asa ca vrea sa se asigure, in cazul decesului dvs, plateste asiguratorul.
Ceea ce vreti dvs este una si realitatea este alta.
Pt a acorda creditul banca are nevoie de o acoperire financiara in cazul in care dvs nu veti mai plati/putea plati (din cauze de sanatate, deces, etc...).
Daca nu vreti sa va asigurati nu se va acorda imprumutul, punct.

Pt a reduce costurile cereti bancii nu numai oferta de imprumut dar si oferta de asigurare al creditului, in scris, cu semnatura si data.
Dupa ce le obtineti cereti devize de asigurare al creditului si la alte organisme de asigurare (banci, companii de asigurare, etc...).
Cu devizele obtinute mergeti din nou la banca si renegociati asigurarea.
Daca nu vor, semnati cu cel mai ieftin, banca, conform legislatiei europeene, nu are voie sa conditioneze imprumutul de acceptarea altor servicii.
Atentie, asigurarea terta trebuie sa acopere minimum aceleas garantii cu cele date prin contractul de asigurare propus de banca.
Imprumutul se acorda cu sau fara asigurare.

In conditiile existentei unei asigurari a creditului (in principal) si a persoanei (in secundar), creste coeficientul de bonitate si scade rata dobanzii.

Quod erat demonstrandum.

Alte discuții în legătură

Credit bancar- succesor debitor-risc rate restante Nestiutorul1 Nestiutorul1 Subiectul este cam trist dar incerc sa-l spun cat mai concret si direct. Tatal meu a facut un imprumut de 90 milioane la aceasta banca. Din pacate sunt ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca parintele ia un credit si decedeaza? xander_canigia xander_canigia Buna ziua ,tatal meu a cerut la banca unde lua pensia o descoperire de card in valoare de 5000 de ron in aprilie 2018,acesta a decedat in septembrie 2019 ... (vezi toată discuția)