Dacă fac un credit de nevoi personale,eu neavând nici o proprietate pe numele meu,daca in caz de accident sau deces,sarcina de a continua sa plătesc creditul revine mamei sau fratelui meu?intreb deoarece am fost sa imi fac un credit si angajată băncii mi a spus că îmi adauga si asigurarea creditului Iar eu nu vreau asigurarea.Dar mi a zis ca daca renunț la asigurare imi creste dobânda.Este adevarat?
In caz de accident, creditul merge inainte. Altfel spus, nu sunteti scutit de plata ratelor. In acest caz, singura portita de scapare ramane existenta unei asigurari.
In caz de deces, datoria catre banca intra in masa succesorala. Altfel spus, mostenitorii dvs vor imparti atat bunurile, cat si datoriile. Asigurarea va permite stingerea creditului.
De asemenea, unele banci au diverse promotii in ceea ce privesc asigurarile de credit si dobanda. Dobanda este direct proportionala cu riscul asociat recuperarii banilor, asa ca existenta unei asigurari care acopere creditul atrage dupa sine un risc mai scazut (si implicit o dobanda mai mica). De cele mai multe ori, suma totala de plata (rata credit + asigurare) este aproximativ aceeasi cu cea a ratei creditului fara asigurare.
Alexandru Andreescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Acceptati asigurarea, fiindca tot la aceeasi suma ajungeti, chit ca acceptati sau nu asigurarea.
In cazul decesului, creditul nu intra in sarcina vreunei rude, insa la inceperea succesiuni, banca va putea executa o parte din masa succesorala in vederea acoperirii creditului.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum nu aveti nimic, banca nu isi va recupera paguba, asa ca vrea sa se asigure, in cazul decesului dvs, plateste asiguratorul.
Ceea ce vreti dvs este una si realitatea este alta.
Pt a acorda creditul banca are nevoie de o acoperire financiara in cazul in care dvs nu veti mai plati/putea plati (din cauze de sanatate, deces, etc...).
Daca nu vreti sa va asigurati nu se va acorda imprumutul, punct.
Pt a reduce costurile cereti bancii nu numai oferta de imprumut dar si oferta de asigurare al creditului, in scris, cu semnatura si data.
Dupa ce le obtineti cereti devize de asigurare al creditului si la alte organisme de asigurare (banci, companii de asigurare, etc...).
Cu devizele obtinute mergeti din nou la banca si renegociati asigurarea.
Daca nu vor, semnati cu cel mai ieftin, banca, conform legislatiei europeene, nu are voie sa conditioneze imprumutul de acceptarea altor servicii.
Atentie, asigurarea terta trebuie sa acopere minimum aceleas garantii cu cele date prin contractul de asigurare propus de banca.
In conditiile existentei unei asigurari a creditului (in principal) si a persoanei (in secundar), creste coeficientul de bonitate si scade rata dobanzii.