Buna ziua ,tatal meu a cerut la banca unde lua pensia o descoperire de card in valoare de 5000 de ron in aprilie 2018,acesta a decedat in septembrie 2019 ,,singura lui "avere"sa zic asa sunt o suma de bani in valoare de 7000 de euro depusa intr-un cont al unui executor pentru o sulta pe care noi(copiii) i-am platito,din contractul de la banca reiese ca avea asigurare de viata dar acesta ar fi mintit printr-o declaratie ca nu sufera de nici o boala desi el facuse un accident vascular cu vreo 3 ani in urma ,acum eu am fost sa duc cardul inapoi la banca si sa inchid contul si mi-au spus ca ar trebui sa platim noi acea suma de bani deoarece asigurarea nu va plati pentru infart ,intrebarea este daca noi suntem acum buni de plata ?
Buna ziua,
Vedeti ce scrie in polita de asigurare, ce riscuri acopera.
Raspunsul bancii l-ati primit in scris?
Daca nu o sa acopere asigurarea creditul nu ramane decat sa-l platiti dvs., faceti succesiunea, recuperati cei 7000 de euro, acoperiti creditul si impartiti diferenta.
Buna ziua momentan astazi 17 sep ,am dus acetele de deces urmand a fi transmise asiguratorului si banca sa imi dea un raspuns ,dar dupa spusele celei de la banca acesta a facut o declaratie pe proprie raspundere ca nu sufera de nici o boala si deci nu avea o asigurare cu risc de deces si cel mai probabil o sa ne-o impute noua ca si mostenitori
Daca nu a fost perfectata asigurarea, aveti in vedere faptul ca, odata acceptata succesiunea, este acceptat atat pasivul succesoral, cat si activul, asadar, preluati atat bunurile , cat si datoriile.
(in limita cotei -parti din dreptul de proprietate ).