avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla daca parintele ia un credit si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla daca parintele ia un credit si decedeaza?

Buna ziua ,tatal meu a cerut la banca unde lua pensia o descoperire de card in valoare de 5000 de ron in aprilie 2018,acesta a decedat in septembrie 2019 ,,singura lui "avere"sa zic asa sunt o suma de bani in valoare de 7000 de euro depusa intr-un cont al unui executor pentru o sulta pe care noi(copiii) i-am platito,din contractul de la banca reiese ca avea asigurare de viata dar acesta ar fi mintit printr-o declaratie ca nu sufera de nici o boala desi el facuse un accident vascular cu vreo 3 ani in urma ,acum eu am fost sa duc cardul inapoi la banca si sa inchid contul si mi-au spus ca ar trebui sa platim noi acea suma de bani deoarece asigurarea nu va plati pentru infart ,intrebarea este daca noi suntem acum buni de plata ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:55, 17 Septembrie 2019
Buna ziua,
Vedeti ce scrie in polita de asigurare, ce riscuri acopera.
Raspunsul bancii l-ati primit in scris?
Daca nu o sa acopere asigurarea creditul nu ramane decat sa-l platiti dvs., faceti succesiunea, recuperati cei 7000 de euro, acoperiti creditul si impartiti diferenta.
Buna ziua momentan astazi 17 sep ,am dus acetele de deces urmand a fi transmise asiguratorului si banca sa imi dea un raspuns ,dar dupa spusele celei de la banca acesta a facut o declaratie pe proprie raspundere ca nu sufera de nici o boala si deci nu avea o asigurare cu risc de deces si cel mai probabil o sa ne-o impute noua ca si mostenitori
Cereti o copie după contractul de asigurare daca nu.l mai aveti acasa, vor cauta tot felul de tertipuri pentru a nu plati
Lecturati contractul de asigurare.

Daca nu a fost perfectata asigurarea, aveti in vedere faptul ca, odata acceptata succesiunea, este acceptat atat pasivul succesoral, cat si activul, asadar, preluati atat bunurile , cat si datoriile.

(in limita cotei -parti din dreptul de proprietate ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Card credit ..asigurare deces slavulucian slavulucian buna ziua....as dori sa stiu ce se intampla cu un card de credit al tatalui meu bolnav de ciroza hepatica si ce rol are acea asigurare de deces inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)