avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CARD CREDIT ..ASIGURARE DECES
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CARD CREDIT ..ASIGURARE DECES

buna ziua....as dori sa stiu ce se intampla cu un card de credit al tatalui meu bolnav de ciroza hepatica si ce rol are acea asigurare de deces inscrisa in fiecare extras de cont lunar?...ce se intampla cu acel credit in valoare de 3000ron cand tatal meu va muri?..precizez ca nu mai are mult de trait..cine il va plati?..il va achita cineva?..va multumesc


Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: slavulucian , utilizator 09:48, 4 Februarie 2013
Daca era bolnav inainte de a se asigura, plateste degeaba asigurare, nu veti primi despagubiri.
Daca acceptati succesiunea , veti plati din ce mosteniti si acel credit.
Buna ziua,
Fiecare contract de creditare si asigurare are clauzele proprii. Parerea mea e ca ar trebui sa cititi acel contract prima data, pentru a vedea acele clauze.
In mod normal ar trebui sa acopere asigurarea restul creditului. Sunt asigurari care acopera creditul din momentul in care persoana respectiva nu mai poate lucra(incapabilitate de munca fie temporara fie definitiva) sau decedeaza.
Vedeti eventual unde se incadreaza boala tatalui dumneavoastra si poate aveti posivilitatea de a bloca plata ratelor imediat.

gi_jane2 a scris:


Daca era bolnav inainte de a se asigura, plateste degeaba asigurare, nu veti primi despagubiri.
Daca acceptati succesiunea , veti plati din ce mosteniti si acel credit.



Nu cred ca fie vorba de o asigurare Life. Ci in momentul cand omul merge la banca si face un credit sau cumpara electrocasnice prin diferita societati de finantare, contractul de creditare/finantare prevede si o polita de asigurare fie in caz de boala fie in caz de deces. Iar atunci asigurare acopera ratele creditului ramas. Nu va plati alte despagubiri decat ratele creditului ramas.

Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Pai, ratele alea.. nu le va plati, asiguratorul va dori sa stie.. abia cand e vb sa plateasca daca a fost bolnav, de ce si de cand.
va multmesc foarte mult---eu sunt fiul lui----succesiune nu cred ca se va face---el e casatorit-----eu sunt baiatul mai mare si mai am un frate mai mic care e in italia---nu a avut boala cand a semnat contractul--2009.....cam de 1 an de zile a aflat ca are ciroza ghepatica--acum e la reanimare---mentionez ca asigurarea pt creditul cetelem e incheiata cu o societate din franta ce lucreaza cu cetelem

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asigurarea in cazul decesului seducator seducator Va rog sa ma ajutati cu un sfat,,,,,tatal meu a decedat in ianuarie anul curent, avea un credit la banca fiind asigurat de o anumita firma. Am trimis toate ... (vezi toată discuția)
Card de credit - imposibilitate plata rate elenuta 55 elenuta 55 Buna ziua! Am si eu o rugaminte daca imi puteti spune si mie tatal meu a avut un card de credit la CETELEM, insa din pacate tatal meu a decedat. Am avut ... (vezi toată discuția)
Neacordarea asigurarii de viata la cetelem SnowFlake SnowFlake Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: tatal meu a luat un credit de la Cetelem in martie 2010 pentru care i-au facut si asigurare de viata. El era ... (vezi toată discuția)