avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... card de credit - imposibilitate plata rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

card de credit - imposibilitate plata rate

Buna ziua!
Am si eu o rugaminte daca imi puteti spune si mie tatal meu a avut un card de credit la CETELEM, insa din pacate tatal meu a decedat. Am avut bunavointa de a plati ratele pentru acel card numai 3 luni dupa care nu am mai avut posibilitate eu am ramas fara serviciu mama mea nu are nici un venit si nu am mai platit nici o rata. De atunci cam din martie 2009 au inceput telefoanele de amenintare de la cetelem si de la firma asta de recuperare debite eos ksi sau cum d-zeu ii zice ultima discutie telefonica am avut-o aseara cu o tipa care imi zice ca mai trebuie o stampila de la judecator si ne face executare silita si ne va lua casa.Dar in conditiile in care tatalui meu i s-a incheiat si o asigurare ptr ca in extras avea rubrica cu comision ptr asigurare tipa imi zice da dar acea asigurare era numai ptr deces cu avionul. cum vine asta? va rog frumos spuneti-mi si mie la ce ne putem astepta?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
elenuta 55, utilizator
Cel mai recent răspuns: ArchJudge , utilizator 13:51, 24 Mai 2010
Astea sunt amenintari, dar situatia dvs legala nu e asa grava, mai ales ca tatal dvs a decedat si probabil ca nu ati facut inca dezbaterea succesiunii. Ar trebui totusi sa vad contractul de creditare incheiat cu firma in cauza, legat de clauza de asigurare pt deces.
O clauza de asigurare pentru deces poate obliga firma asiguratoare la dezdaunare dar ca sa scapati de ratele restante se poate face o compensare a datoriilor reciproce, in sensul ca cetelem sa scada datoria tatalui din prima totala de asigurare. Daca refuza pot fi actionati in judecata. Deocamdata pana nu va notifica prin executor judecatoresc sau bancar executarea silita nu poate fi considerata ca inceputa, deci nu pot sa va ea casa asa usor, si in plus depinde si cat de mare e datoria.
Pentru lamurire,cititi in contract paragraful
EXTRAS DIN CONDITIILE GENERALE DE ASIGURARE DE VIATA DE GRUP ATASATA PRODUSELOR DE CREDIT OFERITE DE CETELEM

si

Vedeti in contract la articolul 3 Evenimente asigurate.aveti la art.3.1.1 Decesul Persoanei Asigurate.

Indicat insa,ar fi sa va adresati unui avocat.
Pentru cardurile Cetelem NU EXISTA CONTRACT!
suma retrasa de pe acel card era de 4.200ron, acum cu dobanda si penalitati zice ca a ajuns undeva la 5.200 ron.
VA MULTUMESC, pentru raspunsurile pa care mi le-ati dat va voi tine la curent cu ce se va mai intampla.
Cu stima si mult respect,
Elena T

Alte discuții în legătură

Cetelem giubaca69 giubaca69 Bună ziua vă rog să mă ajutați cu privire la cele ce am să vă expun ! Tatal meu avea un card CETELEM de pe care a scos in cateva randuri anumite ... (vezi toată discuția)
Mostenirea creditelor goina4444 goina4444 Buna seara. Tatal meu a avut 3 credite de la BCR , BANCPOST si CETELEM. spun a avut deoarece a decedat in urma cu 3 ani.Firmele de asigurari nu au platit ... (vezi toată discuția)
Card credit ..asigurare deces slavulucian slavulucian buna ziua....as dori sa stiu ce se intampla cu un card de credit al tatalui meu bolnav de ciroza hepatica si ce rol are acea asigurare de deces inscrisa in ... (vezi toată discuția)