avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Neacordarea asigurarii de viata la Cetelem
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Neacordarea asigurarii de viata la Cetelem

Buna ziua,
Situatia noastra este urmatoarea: tatal meu a luat un credit de la Cetelem in martie 2010 pentru care i-au facut si asigurare de viata. El era bolnav pe atunci iar in luna mai a aceluiasi an a decedat. Am facut dosarul pentru onorarea asigurarii dar a fost respins pe motiv ca el era deja bolnav la momentul semnarii contractului de credit. In continuare ne-au spus ca trebuie sa preluam noi rata (urmasii) si ne-au scos bineinteles asigurarea. Acum, dupa 2 ani si 9 luni de cand tatal meu a decedat, ei inca trimit adrese si notificari pe numele lui, il cer la telefon si il ameninta cu biroul de credit (este adevarat ca uneori mai intarziem cu rata dar nu mai mult de 26 de zile - in functie de pensia mamei). Este foarte deranjant si tulburator pentru noi sa raspundem la telefon si de fiecare data ei sa ceara sa vorbeasca cu tata. Oare este legal ca ei sa-i fi facut asigurarea si apoi sa nu o onoreze? Nu au transferat creditul pe numele nostru desi asa ar fi normal, nu? Am cerut reesalonarea creditului cu o rata mai mica dar au refuzat. Ma puteti oare ajuta cu un sfat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:06, 1 Martie 2013
va sugerez sa trimiteti certificatul de deces in copie si sa solicitati sa fie mentionat in sistem pentru ca toti operatorii sa poata avea aceasta informatie
Transferarea creditului pe numele mostenitorilor nu se poate face "automat" ci prin participarea persoanei/nelor pe numele careia se transfera datoria(creditul restant).Incercati totusi o negociere de esalonare mai avantajoasa, cu alternativa de a transfera creditul la alta institutie financiara.(pe piata sunt destule oferte in acest sens)
In acest caz asiguratorul este indreptatit sa nu acorde despagubiri pentru deces, acesta fiind cauzat de o boala existenta inainte de incheierea politei de asigurare de viata.In ceea ce priveste disconfortul creat cu notificarile pe numele tatalui, va trebui sa instiintati unitatea creditoare despre decesul acestuia punand la dispozitie documente care sa ateste acest lucru si sa solicitati modificarea in baza de date a datelor de contact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetelem giubaca69 giubaca69 Bună ziua :) doresc să mă lămuriți cu privire la cele ce am să vă expun ! Tatal meu avea un card CETELEM de pe care a scos in cateva randuri anumite ... (vezi toată discuția)
Cetelem giubaca69 giubaca69 Bună ziua vă rog să mă ajutați cu privire la cele ce am să vă expun ! Tatal meu avea un card CETELEM de pe care a scos in cateva randuri anumite ... (vezi toată discuția)
Credite- imposibilitate plata ContSters313331 ContSters313331 Buna ziua! Am cumparat produse electronice de la Flanco cu plata in 60 de rate lunare , am dus ratele pana la capat imediat dupa ce-am achizitionat ... (vezi toată discuția)