avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusiva la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusiva la mama

Buna ziua
Daca in urma hotararii definitive de divort sotia dobandeste dreptul de custodie exclusiva a minorului de 13 ani, sotul nu formuleaza nici o cerere privind dreptul la vizita, as dori sa stiu : in cazul in care la scoala, clasa minorului organizeaza o excursie in strainatate, sau, daca doresc sa plec in concediu cu copilul in afara Romaniei am nevoie de procura legalizata din partea tatalui(fostului sot)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:51, 19 Iulie 2019
Buna ziua,

Daca aveti o hotarare prin care s-a stabilit ca dumneavoastra exercitati exclusiv autoritatea parinteasca asupra minorului (adica aveti custodie exclusiva) toate deciziile cu privire la minor le luati dumneavoastra fara a mai fi nevoie de acordul tatalui. Astfel ca, nici pentru a plecat cu copilul din tara nu aveti nevoie de procura de la tata.
Da, avand custodie exclusiva nu va trebuie acordul tatalui pentru iesirea din tara cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru obtinerea custodiei exclusive georgetasolo georgetasolo Buna ziua, am obtinut de la fostul sot, de care sunt divortata din sept.2012, procura prin care declara ca este de acord sa imi cedeze custodia exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie andreea a andreea a Buna ziua! As dori sa stiu ce pot face pt a obtine custodia copilului in situatia in care am divortat la un notariat cand copilul avea 7 ani, custodia fiind ... (vezi toată discuția)
Tutela botasimina botasimina poate mama unui minor sa-l scoata din tara pe acesta intr-o excursie cu scoala fara acordul tatalui? excursia cu avionul, parintii divortati , copilul in grija ... (vezi toată discuția)