avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum îmi pot exclude de la moștenire copilul minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum îmi pot exclude de la moștenire copilul minor dat în plasament?

Am o problema mai delicata și as dori un răspuns mai precis care ar fi demersurile pe care trebuie sa le fac.

Sunt într-o relație de concubinaj de 11 ani, din care am un copil în vârstă de 10 ani. Eu sunt persoana cu dizabilități grad accentuat. Anul trecut am rămas însărcinată, născând în luna octombrie, acel copil având filiația stabilita decât după mine în urma nașterii. Având probleme de sănătate și neputând sa îngrijesc un copil nou născut mi am dat acordul pt instituirea măsurii de protecție, plasament.

Având în vedere ca eu renunțat atât la drepturile cât și obligațiile părintești, din contra am avut cezariana și a fost nevoie de 20 zile de spitalizare, doresc sa elimin de la orice drept de moștenire ce i-ar reveni după urma mea în calitate de mama naturala.

Având în vedere ca acest copil se afla în plasament la un fratele meu cu care ma aflu în litigiu de 4-5ani cu sprijinul primăriei și DGASPC pt a obține drepturile copilului în caz ca pățesc ceva. Pot menționa ca prin instituirea acelei masuri este plătit de către stat și nu prestează gratuit.

Doresc excluderea acelui copil de la orice drepturi deoarece nu mi-am dorit acel copil și nu am primit nimic în urma nașterii, din contra mi-am pus viata în pericol. Care ar fi procedura și actele necesare?
Cei de la primărie au trimis către DGASPC ca vor reintegrarea minorului în familie, însă în familia cui? Dacă eu nu doresc acel copil!Având în vedere ca este sub 1 an le am sugerat sa caute sa fie adoptat,dar nu vor. Am inpresia ca se mănâncă niște bani la nivel local.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu erati persoana cu handicap inainte de a ramane insarcinata?
Nu confundati plasamentul cu adoptia.. chiar si dat in plasamnet, dvs aveti obligatia de a-l intretine si va mosteneste.
De tata stiti ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
am uitat sa intreb, aveti asa de multa avere de va e frica ca va mosteneste copilul asta ?
11 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere ar trebui sa apelați și la un psiholog pe lângă problemele de sănătate cu care va confruntați se pare ca mai sunt si altfel de probleme care trebuiesc rezolvate.
1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce va grăbiți toți să judecați și nu învățați femeia din punct de vedere juridic ce să facă?
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are ce sa faca, acel copil, cat nu e adoptat de cineva, ii e fiu cu toate drepturile posibile, inclusiv de mostenire. Ca isi poate instraina " averea" ca acel copil sa nu mai aiba ce mosteni, e altceva..

Având probleme de sănătate și neputând sa îngrijesc un copil nou născut mi am dat acordul pt instituirea măsurii de protecție, plasament.

Punand problema asa.. nu e nimic de judecat si e firesc ca la nivel de comunitate sa fiti ajutata sa reintegreze copilul in familie.

dar punand probleama asa.. asta starneste revolta si numai o boala psihica sau o depresie post natala ar putea constitui o scuza.

Doresc excluderea acelui copil de la orice drepturi deoarece nu mi-am dorit acel copil și nu am primit nimic în urma nașterii, din contra mi-am pus viata în pericol. Care ar fi procedura și actele necesare?
Dacă eu nu doresc acel copil!Având în vedere ca este sub 1 an le am sugerat sa caute sa fie adoptat,dar nu vor. Am inpresia ca se mănâncă niște bani la nivel local.

Alte discuții în legătură

Plasament Csaba89 Csaba89 Buna ziua,fetita mea de 14 ani se afla in plasament la bunica de un an de zile,ce se intampla daca iau cu mine fetita in germania fara acordul bunica dar bine ... (vezi toată discuția)
Interesul superior al copilului. putem fi reprezentanții legali ai minorului pe care îl creștem? timpuriu timpuriu crestem un copil de 5 ani de 3 ani s-a constituit masura de plasament la familie substitutiva , in fapt copilul este finul nostru botezat si suntem nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Am un frate consagvin iar acesta are un copil. daca il dezmostenesc ... Alexia Popescu Alexia Popescu Am un frate consagvin iar acesta are un copil. Daca il dezmostenesc total masa succesorala e luata de mama sau ar avea drepul si copilul fratelui consagvin. ... (vezi toată discuția)