Buna ziua,fetita mea de 14 ani se afla in plasament la bunica de un an de zile,ce se intampla daca iau cu mine fetita in germania fara acordul bunica dar bine inteles cu acordul fetitei?
Dacă se află legal în plasament la bunica, n-o puteți lua așa, fără acordul DGASPC, și a Instanței de judecată. Puteți obține o hotărâre judecătorească rapidă, printr-o ordonanță președințială.
Bunica dacă vrea, vă poate face plângere penală pentru răpire de minori. Repet, dacă este dată la bunica în plasament legal, de către DGASPC.
Dar aveți acordul celuilalt părinte să o puteți trece granița`?
Având în vedere că în prezent are stabilit prin lege domiciliul la bunica, poate deveni complicată decizia dvs.
Dacă este dată la bunica în plasament de către DGASPC, puteți avea probleme cu instituția.
Eu eram plecata la munca on strainatate si in spatele meu mamamea a facut toate astea.Odata am fost anuntata ca trebuie sa ma prezint la tribunal,unde am fost intrebata doar atat( ^Fata ramana in continuoare la bunica? Am raspuns da si atat ....
Dupa aceat proces mi sa trimis o hartie care mi a ascuns mama mea .Dupa un ani de zile fetita mi a trimis o copie despre acest hartie unde scrie ca ...
Dispune instituirea masurii de protectie speciala a plasamentului pentru copilul ....... la bunica materna...
Dispune ca drepturile si obligatiile parintesti in ceea ce priveste copilul.... sa fie exercitate pe perioada plasamentului de catre directorul general al DGASPC.....D-na.....