avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie luata pe ascuns desi copilul nu se afla la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie luata pe ascuns desi copilul nu se afla la parinte. ...

Alocatie luata pe ascuns desi copilul nu se afla la parinte.

Buna ziua,

Am o intrebare. Alocatia unei fetite a fost luata de unul dintre parinti desi copilul *in varsta de 11 luni* nu se afla la parintele respectiv. Se afla la DGASPC in custodia unui asistent maternal profesionist.

Parintele avea pe numele lui, de incasat de la posta, alocatia fetitei si desi fata a fost luata de DGASPC, parintele cu pricina a fost la oficiul postal si a luat banii pe nedrept.

La ce se incadreaza dpdv Penal?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
w1rtz, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:52, 23 Septembrie 2024
A facut cineva cerere de schimbare a reprezentantului legal la AJPIS, astfel incat sa nu mai poate ridica alocatia parintele in cauza?
nu. normal trebuia sa faca DGASPC-ul sau asistenta maternala. insa nu asta e problema. problema este ca a fost luata pe nedrept alocatia pe luna respectiva si nu stiu la ce se incadreaza.
Alociatia de ce este luata pe nedrept, daca nu a fost schimbat reprezentantul legal ?

Daca la AJPIS figureaza acel parinte, nu avea de unde sa se stie ca nu are dreptul.
nu e nimic penal, puteti sa solicitati in instanta civila suma ce vi se cuvine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocație obținută pe nedrept, deși copilul nu este în custodia ... w1rtz w1rtz Alocație obținută pe nedrept, deși copilul nu este în custodia părintelui Am o întrebare. Alocația unei fetițe de 11 luni a fost încasată de unul ... (vezi toată discuția)
Alocatie minor alina.livia alina.livia In fapt suntem despartiti din iulie 2014. Din noiembrie 2014 nu mai locuim impreuna. Alocatia pt fetita vine pe numele fostului concubin. Fetita locuieste la ... (vezi toată discuția)
Acordare alocatia de stat pentru noi nascuti DrKWSTms DrKWSTms Buna ziua ! Cine are dreptul poate depune cererea de acordare a alocatiei de stat a copilului nou nascut? Va intreb deoarece eu sunt tatal a unei fetite de 2 ... (vezi toată discuția)