avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog,daca puteti, sa ma ajutati- ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog,daca puteti, sa ma ajutati- ordonanta presedintiala domiciliu copil

Buna seara!Acum apx 8 luni am rupt relatia cu concubinul , relatie din care a rezultat o fetita de 2 ani si 8 luni!Dupa despartire am hotarat sa ma mut cu fetita la mama mea , care , din pacate, a decedat acum apx 2 luni.Fiind ocupata cu pregatirile ptr inmormantare am decis sa accept ajutorul propus de varul meu ,de a tine fetita pe perioada asta , in jur de 3-4 zile, urmand ca dupa aia sa iau fetita si sa plec impreuna cu ea la casa viitorului meu sot.In momentul in care am fost sa iau fetita nu m-i s-a mai deschis usa ,iar varul meu a luat legatura cu tatal fetitei care intre timp s-a mutat acolo.Mentionez ca tatal fetitei mai are un copil in varsta de 12 ani ,pe care l-a lasat in grija bunicii materne (mama copilului fiind decedata) si refuza sa isi asume vreun fel de raspundere in privinta lui.Este consumator de b. alcoolice si acum are un servici dupa aproape 8 ani!Am depus actele la tribunal (o presedintiala) dar vroaim sa ma ajutati cu sfaturi in privinta actelor care mai trebuiesc depuse la dosar si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a fi sigura de obtinearea custodiei pe perioada procesului initial de incredintare a fetitei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:25, 11 Februarie 2013
ordonanta presedintiala trebuie sa respecte anumite conditii ,asigurativa cu o aprare calificata ca ati facut actiune asa cum cere lege
Da, dar cred ca instanta nu o va lua la bani marunti sub aspectele mentionate de dvs.

Vedeti ca mai trebuie sa aveti si un proces pe fond deschis si aceasta ar putea sa fie o mare problema daca nu il veti deschide.

Va trebui sa dovediti ca minorul se afla la el, ca dvs. va ocupati de copil si ca minorul este atasat de dvs.
Restul aspectelor le va studia avocatul dvs.
Dupa despartire am hotarat sa ma mut cu fetita la mama mea , care , din pacate, a decedat acum apx 2 luni.


Art. 507 din noul Cod civil prevede limitativ situaţiile în care exercitarea autorităţii părinteşti se face de către un singur părinte, respectiv când unul din părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti, sau dacă, din orice motiv se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa.


Promovati o actiune , pe cale dreptului comun ,pentru exercitarea autoritatii parintesti de catre dumneavoastra si pentru stabilirea locuintei copilului minor la dumneavoastra.

Cea care a decedat e bunica fetitei, ambii parinti ai copilului sunt in viata :).
Avand in vedere motivele expuse de dumneavoastra ( consumul de alcool si lipsa de sustinere in relatiile familiale ) ,instanta de judecata poate dispune exercitarea autoritatii parintesti , in mod exclusiv, de catre dumneavoastra.


Alte discuții în legătură

Decăderea unui parinte din drepturi parintesti Dmt10 Dmt10 Buna ziua. Am o fetiță de 11 luni născută în urma unei relații cu un bărbat de care m am despartit in urma cu 6 luni. Fetița este pe numele meu dar el ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul ... Morisca10 Morisca10 buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul unui divort dintre soti cu o decizie definitiva si irevocabila ptr mama dar sotii au copii ... (vezi toată discuția)
Autoritate totala daniella28 daniella28 in ce caz se da copilul numai la mama,cu autoritate deplina? (vezi toată discuția)