avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul ...

buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul unui divort dintre soti cu o decizie definitiva si irevocabila ptr mama dar sotii au copii minori , in cazul de deces al mamei copilului, tatal biologic poate cere custodia copilul sau copiilor daca mama biologica care a castigat copii in instanta a decedat ? va rog mult de tot sa mi spuneti procedura de cerere in custodie ptr tatal biologic a copilului .
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:10, 18 August 2022
Nicio formalitate. Prin lege autoritatea parinteasca se exercita de parintele aflat in viata.

Art. 507 C civ - Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte

Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate totala daniella28 daniella28 in ce caz se da copilul numai la mama,cu autoritate deplina? (vezi toată discuția)
Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un ... Cristinelm9@gmail.com Cristinelm9@gmail.com Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un copil de 12 ani,iar acum locuiește cu mama mea,eu sunt fratele lui sora mea decedata,iar acum ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului Cristina231 Cristina231 Fostul meu soț a decedat iar mama acestuia bre domiciliul minorului cât și drept de vizita exista vro șansa sa ii se acorde ? (vezi toată discuția)