avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul minorului

Fostul meu soț a decedat iar mama acestuia bre domiciliul minorului cât și drept de vizita exista vro șansa sa ii se acorde ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Cristina231, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 10:24, 15 Septembrie 2019
Drept de vizita probabil este firesc ca minorul sa aibe legături și cu rudele paterne, domiciul nu atat timp cat aveti posibilitati sa va îngrijiți de copil,Nu il puneti in pericol etc.
Art. 507 Cciv - Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte

Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.

Avand in vedere ca dvs eexercitati conform legii autoritatea parinteasca, nu se poate stabili locuinta minorului la bunici. O astfel de masura se poate dispune insa doar in situatii exceptionale si ar insemna ca bunica sa exercite si custodia.

Probabil ca doar pe partea de program de vizita va avea castig de cauza. Incercati sa ajungeti la un numitor comun si sa stabiliti de comun acord un program,



2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu care e situatia si ce motive aveti dvs doamna, DAR ganditi-va ca bunica care cere drept de vizita e la fel de mama ca si dvs si are aceleasi sentimente materne. Adica, tot ce i-a ramas dupa durerea extrema a pierderii fiului (indiferent cat de bun sau rau a fost acesta era copilul ei!) copilul dvs e singura particica din copilul ei care i-a mai ramas. Asta cu referire la dreptul de vizita.
Cat priveste domiciliul, nu are nicio sansa, dvs sunteti parinte si copilul trebuie sa fie crescut de parinti/parinte.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt într-o situație foarte delicată. am doi copii ... Corycorina Corycorina Bună ziua! Sunt într-o situație foarte delicată. Am doi copii minori dintr-o căsătorie care s-a încheiat prin divorț amiabil . A fost stabilit ... (vezi toată discuția)
Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un ... Cristinelm9@gmail.com Cristinelm9@gmail.com Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un copil de 12 ani,iar acum locuiește cu mama mea,eu sunt fratele lui sora mea decedata,iar acum ... (vezi toată discuția)
Tutela Ginulici Ginulici O cunostinta , ramasa vaduva cu 2 copii minori, are serviciu in strainatate, si lucreaza o luna afara, o luna sta in tara cu copiii.Pe perioda cat este ... (vezi toată discuția)