avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela

O cunostinta , ramasa vaduva cu 2 copii minori, are serviciu in strainatate, si lucreaza o luna afara, o luna sta in tara cu copiii.Pe perioda cat este plecata, socrii (bunicii copiilor) au grija copiilor, care s-au atasat si de socrii.Intrebarea mea este daca este posibil ca socrii, pe motiv ca parintele copiilor nu sta tot timpul cu acestia, sa ceara prin hotarare judecatoreasca incredintarea minorilor. Mentionez ca atat socrii cat si parintele detin si spatiu si mijloace materiale pentru cresterea copiilor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ginulici , utilizator 08:55, 25 Ianuarie 2013
deocamdata vaduva e singura care decide pt copii.
Art. 507. - Dacă unul dintre părinți este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicție, decăzut din exercițiul drepturilor părintești sau dacă, din orice motiv, se află în neputință de a-și exprima voința, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.

Daca asta e singurul motiv ca nu sta permanent cu copiii, as zice sa nu incerce, relatiile se pot strica rau si bunicii pot ajunge sa aiba un scurt program de vizita.
Ce spera bunicii sa obtina in plus fata de ce au ?

Relatiile cu socrii erau tensionate inainte ca aceasta sa ramana vaduva.Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate totala daniella28 daniella28 in ce caz se da copilul numai la mama,cu autoritate deplina? (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt într-o situație foarte delicată. am doi copii ... Corycorina Corycorina Bună ziua! Sunt într-o situație foarte delicată. Am doi copii minori dintr-o căsătorie care s-a încheiat prin divorț amiabil . A fost stabilit ... (vezi toată discuția)
Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un ... Cristinelm9@gmail.com Cristinelm9@gmail.com Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un copil de 12 ani,iar acum locuiește cu mama mea,eu sunt fratele lui sora mea decedata,iar acum ... (vezi toată discuția)