avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Sunt într-o situație foarte delicată. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Sunt într-o situație foarte delicată. Am doi copii ...

Bună ziua! Sunt într-o situație foarte delicată. Am doi copii minori dintr-o căsătorie care s-a încheiat prin divorț amiabil . A fost stabilit domiciliul minorilor la tată cu exercitarea autorității părintești la comun. Tatăl lor a murit anul acesta și bunica paternă refuza să îmi de-a copii și îi influențează împotriva mea. Ce pot face în situația în care nu îmi permit să angajez un avocat pentru a incepe un proces împotriva fostei mele soacre.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:20, 23 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art 507 C civ - Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.

Prin urmare nu aveti nevoie de niciun proces sau hotarare judecatoreasca care sa va dea dreptul sa luati acesti copii la dvs si sa i cresteti. Aveti acest drept prin lege consacrat. Este vorba de exercitiul autoritatii parintesti.

Bunica paterna nu este parinte spre a exercita autoritatea si nu se poate substitui tatalui, atata timp cat dvs sunteti in viata si va doriti copii langa dvs. Bunica cel mult poate solicita un drept de vizitare daca dvs nu intelegeti sa ii permiteti accesul la copii sau sa il limitati ca urmare a unei influente emotionale nedorite. Insa in acest caz bunica este cea care trebuie sa mearga in instanta spre a i se recunoaste dreptul la vizita si limitele lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul minorului Cristina231 Cristina231 Fostul meu soț a decedat iar mama acestuia bre domiciliul minorului cât și drept de vizita exista vro șansa sa ii se acorde ? (vezi toată discuția)
Decesul parintelui care exercita autoritatea parinteasca JohnnyBRB JohnnyBRB Situatia de fapt: copil DIN AFARA casatoriei incredintat mamei. Mama decedeaza. Intrebarea: Tatalui, care NU este decazut din drepturi, ii revine automat ... (vezi toată discuția)
Tutela Ginulici Ginulici O cunostinta , ramasa vaduva cu 2 copii minori, are serviciu in strainatate, si lucreaza o luna afara, o luna sta in tara cu copiii.Pe perioda cat este ... (vezi toată discuția)