avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asigurare de sănătate!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asigurare de sănătate!

La 31 iulie rămân fără asigurare publică de sănătate, îmi puteți spune daca pot plati pe 1 luna de zile ?? Pe urmă va intra că coasigurat la soț! Și as mai dori să știu dacă intră coasigurat la soț din data de 22 iulie, de la 1 august poate beneficia de asigurare ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 20 Iulie 2019
Care este motivul pentru care la 31 iulie rămâneti fără asigurare publică de sănătate?
Certificat de handicap mediu, persoana se afla internata in spital, nu dorim sa se prelungească certificatul cat e internata in spital , medicul curant a făcut unele erori medicale, abuzurii, și nu dorim că persoana in cauza să primească un certificat cu grad avansat de handicap, din cauza erorilor medicale pe care le-a făcut !

Cornel Vasile a scris:

Care este motivul pentru care la 31 iulie rămâneti fără asigurare publică de sănătate?

Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
..sorin,, utilizator
Calitatea de asigurat încetează în termen de o lună de la data la care persoanele nu se mai încadrează în aceasta categorie de asiguraţi.

In cazul ,persoanei cu handicap consider ca acest termen incepe sa curga de la data expirarii datei de valabilitate a certificatului de incadrare in grad de handicap.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bun! Acum vă întreb, i se pot plati asigurarea publică de sănătate pe 1 luna de zile ? Sau daca sa zicem in data de 22 ,07, 2019 se duc actele și va fi pusă la coasigurat , întrebarea e, de la 1 august va beneficia de asigurare, adică coasigurat?

Cornel Vasile a scris:

Calitatea de asigurat încetează în termen de o lună de la data la care persoanele nu se mai încadrează în aceasta categorie de asiguraţi.

In cazul ,persoanei cu handicap consider ca acest termen incepe sa curga de la data expirarii datei de valabilitate a certificatului de incadrare in grad de handicap.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
..sorin,, utilizator
Da,i se poate plati asigurarea de sănătate pentru o luna de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav de epilepsie darianna darianna Am un baiat de 22 ani bolnav de epilepsie.As dori sa stiu daca poate beneficia de pensie de boala?Mentionez ca nu a lucrat niciodata .Nu a urmat nici o scoala ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Ramonaioannaa Ramonaioannaa Buna! Cat concediu imi poate acorda medicul de familie? As vrea 10 zile in iulie. Ultimele zile ale lunii iulie. As mai putea sa imi iau 10 la inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Concediu medical marianamadalina marianamadalina soyul meu este operat la coloana si pana la data da 14 august a facut 183 de zile de concediu medical. pe data de 5 august i s-a facut referat pentru comisia ... (vezi toată discuția)