avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primăria refuza sa preia drumurile - Cartier privat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primăria refuza sa preia drumurile - Cartier privat.

Buna ziua. Va cer sfaturile intr-o problema destul de delicata. Suntem un cartier de case din Târgu Jiu. In anul 2008 a fost aprobat PUZ-ul cartierului unde scrie ca utilitățile rămân in grija beneficiarului. Cei care au cerut puz-ul, respectiv cei de la care am cumpărat noi terenurile, nu au adus nicio utilitate. Avem curent la comun, aproximativ 50 de familii, ne întâlnim lunar sa strângem banii de curent. De drum canalizare gaze sau apa nici nu aduc vorba. Primăria spune ca refuza sa preia drumurile pana când nu sunt aduse toate utilitățile ( curent canal apa asfalt trotuare cu borduri rigole etc). Ce varianta avem sa ieșim din încurcătura asta, pentru ca aici discutam de sume foarte mari pe care noi, niște oameni de rând nu le putem acoperi. Sumele la care se ridica toate utilitățile cred ca depășesc bugetul și celor ce au vândut terenurile. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:10, 20 Iulie 2019
Primaria nu poate fi obligata sa accepte nici o donatie, mai ales ca asta ar obliga-o la cheltuieli majore facute in folosul a, sa zicem 200 persoane, si in defavoarea restului comunitatii. Plus ca ar raspunde in fata Curtii de Conturi. Ramane sa va asigurati utilitatile pe cont propriu. conform PUZ. Dar exista mai multe variante, cum ar fi un parteneriat public privat, in care sa platiti esalonat, de exemplu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate introducere utilități publice pe puz care a fost predat primăriei sorindoru sorindoru Bună ziua, Locuiesc într-un cartier nou, de aproximativ 1 an la sat, într-o comună limitrofă unei reședințe de județ. Când am cumpărat terenul de ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! am și eu o problemă cu un vecin care își ... Nicolcea Nicolcea Bună dimineața! Am și eu o problemă cu un vecin care își spală trotuarele și mașina personală în curte la el iar apa se revarsă pe stradă care e ... (vezi toată discuția)
Racordare curent electric P_Iulia P_Iulia Buna seara! În zona unde imi fac casa este cartier nou, un fost camp, nu există curent electric, ultimul stalp aflandu-se la aproximativ 300 m. Am fost la ... (vezi toată discuția)