avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea destinatiei proprietatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea destinatiei proprietatii comune

Ce inseamna efectiv schimbarea destinatiei proprietatii comune: nu mai este proprietate comuna, ci individuala ori este in continuare, dar in alte conditii? In speta:
1) In zona unui bloc este un spatiu verde maricel aflat in coproprietate. Daca pe acesta se amenajeaza un loc de joaca cu leagan, tobogan, balansoar etc., se considera schimbarea destinatiei proprietatii comune?
2) Dezvoltatorul a prevazut o cale de acces de-a lungul ansamblului rezidential, dar nu a amenajat-o in acest sens, astfel ca parte din ea a devenit zona verde din jurul blocurilor, parte din ea groapa cu nisip unde unii proprietari mai parcheaza. Aceeasi intrebare: daca pe aceasta se amenajeaza un loc de joaca cu leagan, tobogan, balansoar etc., se considera schimbarea destinatiei proprietatii comune?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:01, 19 Iulie 2019
Schimbarea destinatiei partii comune in fapt reprezinta schimbarea utilizarii sau eventual instrainarea partii comune
1-Ramane parte comuna ,dar pentru schimbare destinatie partea interesata are obligatia sa parcurga etapa autorizarii locului de joaca
2-In al doilea caz se schimba destinatia atat timp cat in proiect si cartea tehnica figureaza cale de acces,pe care propriearii inteleg sa o modifice in loc de joaca care necesita autorizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare loc joaca Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Pe spatiul verde din jurul unui bloc se doreste amenajarea unui loc de joaca. Acesta va contine, leagan, tobogan, balansoar etc. Terenul in ... (vezi toată discuția)
Amenajare spatiu de joca pentru copii Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Intr-un complex rezidential se doreste amenajarea unui loc de joaca pentru copii. Care sunt procedurile, normele legale si autorizatiile care ... (vezi toată discuția)
Drept servitute vs. parcare Marc_ Marc_ Buna ziua. In cazul in care detii drept de servitute asupra unui teren pe care nu esti coproprietar, este posibila parcarea atat timp cat calea de acces nu ... (vezi toată discuția)