avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumparare imobil pe numele unui singur sot, cu bani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumparare imobil pe numele unui singur sot, cu bani dintr-o mostenire

Sunt casatorita din 1985, iar in 2006 am mostenit o casa de la o matusa din partea mamei, cu testament si certificat de mostenitor pe numele meu. Am vandut aceasta casa in 2018. Din banii rezultati si incasati prin banca, conform contractului de vanzare-cumparare, pot cumpara o alta casa numai pe numele meu, banii provenind cumva din afara casatoriei ?
Cel mai recent răspuns: Mindmagd , utilizator 17:33, 20 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
casa o intabulati ca bun propriu, trebuie sa se specifice in actul de cumparare ca bunul e propriu pt ca inlocuieste un bun propriu si sotul sa dea declaratie ca banii cu care dvs cum[arati casa sunt proprii proveniti din vazarea bunului mostenit.
Multumesc ! Sper ca notarul sa ma ajute in aceste demersuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejare bunuri in caz de divort alex_orodel alex_orodel Buna ziua, Detin un teren dobandit impreuna cu sotul in acte (contract de vanzare-cumparare), in fapt este mostenire de familie dar s-a facut acest act pt o ... (vezi toată discuția)
Precizari vanzare casa inainte de casatorie bmarius1963 bmarius1963 Buna ziua. Inainte de casatorie am dobandit o casa prin cumparare si acum vreau sa o vand. Din suma rezultata vanzarii casei, am cumparat o noua casa in ... (vezi toată discuția)
Variante legale in caz de divort suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care este solutia legala si in favoarea sotiei in urmatoarea situatie: Sotia detine un apartament, bun propriu, achizitionat inaintea ... (vezi toată discuția)