avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament cu termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament cu termen

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:am primit prin donatie de la parinti un imobil cu clauza de abitatie viagera rezervata in favoarea lor.
Doresc sa fac testamentul, sa las copiilor mei nuda proprietate pe intreg imobilul si abitatia viagera pe 2 camere actualei mele sotii, sa fiu sigur ca nu sunt probleme dupa ce eu voi muri.
Intrebare:in cazul in care eu mor inaintea parintilor mei, avand in vedere ca la momentul mortii parintii inca traiesc si abitatia viagera nu se poate transmite catre sotia mea, daca fac un testament cu termen, adica testamentul meu sa isi produca efectele dupa ce se duc si parintii mei, sa fiu sigur ca sotia mea mosteneste abitatia viagera pe 2 camere si copii mei nuda proprietate pe tot imobilul.
Este valabil acest testament? Adica isi produce efectele?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Părinții mi-au donat un imobil cu clauză de uzufruct viager. ce efecte are, în acest caz, un testament cu clauză suspensivă dacă eu decedez înaintea părinților mei? Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:am primit prin donatie de la parinti un imobil cu clauza de abitatie viagera rezervata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Drept de abitatie instituit prin testament Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Eu primesc prin donatie de la parinti cu drept de abitatie viagera in favoarea lor un imobil. In ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)