avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de abitatie instituit prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de abitatie instituit prin testament

Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:
Eu primesc prin donatie de la parinti cu drept de abitatie viagera in favoarea lor un imobil. In cazul in care eu fac testament in favoarea copiilor mei sa le ramana lor imobilul si actuala mea sotie sa aibe un drept de abitatie viagera, in cazul in care mor inaintea parintilor mei, mai este valabil testamentul?Adica isi mai produce efectele, in conditiile in care parintii mei traiesc? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai1924 , utilizator 06:57, 10 Iulie 2019
Nu e vorba de valabilitate, ci de faptul că ați dispus prin testament de ceva ce nu aveti.
Testamentul își va produce efectele cand părinții nu vor mai fi, iar dvs veti deveni proprietar deplin.
Sa inteleg ca in cazul. In care mor eu testamentul ramane acolo si isi va produce efectele dupa ce se vor duce si parintii mei? Sau avand in vedere ca parintii mei inca traiesc se va anula automat?

Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu termen Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:am primit prin donatie de la parinti un imobil cu clauza de abitatie viagera rezervata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Părinții mi-au donat un imobil cu clauză de uzufruct viager. ce efecte are, în acest caz, un testament cu clauză suspensivă dacă eu decedez înaintea părinților mei? Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:am primit prin donatie de la parinti un imobil cu clauza de abitatie viagera rezervata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Testament bun dobandit prin donatie Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, Am primit de la parinti prin donatie cu sarcini si abitatie viagera in favoarea lor un imobil.Intrebarea mea este daca eu la randul.meu pot face ... (vezi toată discuția)