avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament bun dobandit prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament bun dobandit prin donatie

Buna seara,

Am primit de la parinti prin donatie cu sarcini si abitatie viagera in favoarea lor un imobil.Intrebarea mea este daca eu la randul.meu pot face testament pe acest imobil fara acordul lor( in contract este o clauza care spune asa"niciun act juridic sau material nu se poate face fara acordul donatarilor".
Eu vreau sa fac testament pentru copilul meu.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:22, 14 Iunie 2019
Buna seara,
Atata timp cat parintii traiesc nu inteleg sensul testamentului.
puteti incheia testament solicitand sa se inscrie pentru legatar obligatia asumata.
Va multumesc pentru raspuns!
Ma refeream daca la randul meu pot face testament pentru copilul meu ca lui sa ii ramana ce am primit eu prin donatie de la parinti,in conditiile in care parintii traiesc.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Da, puteti.
Însă nu vad sensul. Copilul dvs vă va moșteni oricum, în temeiul legii.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu termen Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:am primit prin donatie de la parinti un imobil cu clauza de abitatie viagera rezervata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Părinții mi-au donat un imobil cu clauză de uzufruct viager. ce efecte are, în acest caz, un testament cu clauză suspensivă dacă eu decedez înaintea părinților mei? Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:am primit prin donatie de la parinti un imobil cu clauza de abitatie viagera rezervata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Drept de abitatie instituit prin testament Mihai1924 Mihai1924 Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Eu primesc prin donatie de la parinti cu drept de abitatie viagera in favoarea lor un imobil. In ... (vezi toată discuția)